"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

joi, 8 noiembrie 2012

Purtarea de grija a Sfintilor Arhangheli, si a tuturor puterilor ceresti !

 

" Parintele Dimitris Gagastathis ( trecut la Domnul  in 1975 ), bunul levit din Platano, Trikala, avea o deosebita evlavie la Sfintii Arhangheli.
 Biserica din satul sau ,unde a ajuns preot, purta hramul Sfintilor Arhangheli.Era luna februarie, anul 1943. rebelii comunisti au venit in satul parintelui Dimitris si l-au inselat la inceput cu vorbele lor, facandu-l sa-i ajute. Dar parintele si-a dat seama ca Arhanghelii nu incuviintau lucrul acesta. Cand a intrat in biserica, a simtit ca este alungat dinauntru. Atunci a inteles ca pacatuit si a cerut ajutorul Arhanghelilor.
In noaptea aceea a vazut in vis doi oameni scaldati in lumina care s-au apropiat de el tinanad in maini mai multe paini.
 - Nu te teme , i-au spus ei. Suntem alaturi de tine. Nu vei pati nimic. Ia painile acestea, pentru ca ai de facut un drum lung si greu. Acesta drumul adevarat spre Dumnezeu. Dupa acest vis parintele Dimitris a inceput sa propovaduiasca impotriva marxismului ateu. L-au chemat de trei ori la interogatoriu , dar el se hotarase sa moara la datorie. Mai tarziu, i s-au propus onoruri pentru rezistenta sa anticomunista.
 Atunci, el i-a intrebat din nou pe Arhangheli ce sa faca. In timpul noptii, a avut iarasi un vis,in care acestia ii spuneau :
- Stai in banca ta. Cat despre germani , nu avea grija, ca te aparam noi de ei.Va mai trece timp pana se vor limpezi lucrurile, dar totul va fi bine. In octombrie 1945, intr-o duminica dimineata, dupa ce parintele a batut clopotul, rebelii au inconjurat satul. Atunci, a fugit catre satul Vasiliki,pentru ca acolo stia ca e armata tarii. Rebelii au tras in el de departe dar nu l-au nimerit. Gloantele i-au strapuns rasa, insa nu l-au atins. Atunci au pornit spre el zece calareti, cu tot cu comandant unsprezece.
In acele momente de cumpana, parintele Dimitris a ridicat mainile catre cer si a strigat :
- Arhanghele Mihail, scapa-ma !
Atunci , Arhanghelul s-a aratat , aproopiindu-se de comandant si taind curelele de la sa. Acesta a cazut la pamant, iar ceilalti au ramas nemiscati, ca si cum se prefacusera in statui. Cand a vazut o asa minune, comandantul i-a spus:
 - Parinte iarta-ne. Du-te cu bine. Ai protectori puternici.
Pe timp de pace, parintele Dimitris isi implinea cu ravna indatoririle preotesti.Cand slujea ingerii veneau in biserica, lucru pe care il vedeau uneori si credinciosii .I n august 1954 s-a dus sa slujeasca in satul Ardani. Inca de la miezul noptii, s-a simtit plin de bucurie. Dimineata , a ajuns la biserica cu aceeasi stare de spirit, incepand Sfanta Liturghie.
In tot timpul slujbei, a trait cu intensitate fiecare moment. Copii care au fost la slujba au vazut doua scari uriase pe care urcau si coborau copii in vesminte stralucitoare. Cand se citea Evanghelia, au vazut cum Altarul s-a umplut de ingeri, iar cand parintele a iesit cu cinstitele Daruri, pe scara din stanga a coborat o femeie, iar pe cea din dreapta un barbat cu un prunc in brate.
O multime de copii mici l-au urmat pe preot cand acesta a iesit cu cinstitele Daruri."

Nota :
Fragment preluat din cartea " Minuni ale Sfintilor Ingeri "'

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu