"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

joi, 8 noiembrie 2012

Bucura-te Sfinte Nectarie, mare facator de minuni !

Mare minune in Iordania

" Preasfintitul Mitopolit Benedict al Filadelfiei ( Patriarhia Ierusalimului ) ne aduce la conostinta o mare minune contemporana petrecuta in Iordania. Un baietel de trei luni s-a imbolnavit foarte grav, avand gaura in plamani si a ajuns la terapie intensiva, fiind intubat pentru a primi oxigen. Parintii baietelului erau foarte deznadajuiti cand doctorii i-au anuntat ca fiul lor nu are nici o sansa de scapare.
De indata ce a aflat despre tragicul eveniment, Mitropolitul Benedict a dat imediat porunca unui peot, parintele Nectarie,ca impreuna cu alti tineri sa viziteze in fiecare sambata spitalele pentru a da mangaiere bolnavilor.
Acestia au mers la fiecare bolnav cu Sfanta Evanghelie, cu o carte cu viata Sfantului Nectarie si cu ulei din candela Sfantului. Potrivit poruncii Mitropolitului Benedict, parintele Nectraie a uns copilasul cu ulei din candela Sfatului Nectarie si - minune ! Baietelul de trei luni era a doua zi perfect sanatos, iar parintii lui l-au luat acasa.
Trebuie spus ca parintii baietelului nu erau cunocuti in Mitropolie , cu toate acestea ,ei i-au telefonat de indata parintelui Nectarie , ca sa-i spuna minunea, si au venit in Biserica Sfantului Nectarie de la Mitropolie pentru a se inchina.
Cu lacrimi in ochi, i-au multumit Sfantului Nectarie si au declarat ca vor boteza copilul crestin-ortodox si ii vor da numele Sfantului Nectarie Facatorul-de minuni.
Mitropolitul Benedict al Filadelfiei a vizitat familia si pe baietel si le-a dat binecuvantarea lui. Merita mentionat ca Sfantul Nectraie este cinstit in chip anume in Iordania, dupa initierea Preasfintitului Mitropolit de a-l face cunoscut in aceasta tara. S-au mai facut alte sapte minuni, consemnate de cei care au primit harul lui Dumnezeu pentru mijlocirile Sfantului Nectarie.
Aceasta intamplare a avut un mare rasunet inlume si da marturie despre adevarul si puterea credintei ortodoxe."

Nota:
Articol preluat din nr. 13 al revistei Familia Ortodoxe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu