"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 august 2012

Lavra Tolga !

 
 
 
 
 
 
 
 
 

In 1609 in timpul unui asediu al unei ostiri polono-lituaniene, au fost macelariti 46 de calugari nevinovati. In amintirea jerfei lor, s-a ridicat in anul 1893 acest paraclis chiar pe locul gropii comune. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aici la Tolga pelerinii mai vin si pentru Sfatul Ignatie Briancianinov a carui moaste facatoare de minuni odihnesc, intr-o frumoasa racla de aur. Sfantul Ignatie a fost unul dintre cei mai luminati ierarhi ai Rusiei pravoslavnice, dovada nenumaratele sale carti, adevarate tratate de asceza si mistica ortodoxa. 
 

                                                         Slava Tie Doamne, slava Tie !
 
Nota:
Obarsia acestei frumoase manastiri se situeaza devreme, in anul 1314, cand ierarhul Trofin (canonizat de Biserica Rusa ) a poposit pe malul opus al Volgai. Noaptea, in cort, are o videnie in care i se arata Maica Domnului cu Pruncul sub forma unei icoane, scaldata in lumina. Arhiereul paraseste discret tabara, trece fluviul in mod miraculos, pasind peste apele intunecate si viguroase, gaseste icoana si hotaraste ca pe acel loc va ridica o manastire de calugari. Icoana (cinstita la 8 august) s-a dovedit facatoare de minuni, fiind tinuta la mare evlavie si astazi. Numele de Tolga i se trage de la un mic afluent al Volgai. Redeschisa in urma politicii de Perestroika a lui Mihail Gorbaciov in anul 1987 la 7 decembrie , manastirea (acum de maici) are o istorie exceptionala. Maica stareta Varvara conduce acum o obste de 126 de calugarite, care dupa redeschidere au muncit pe branci pentru recuperarea patrimoniului, pentru resfintirea bisericilor, pentru reamenajarea intregii incinte. In anul 1988, pe 13 iunie, o copie a celebrei icoane a fost adusa la Tolga, iar in 1993 - cu ocazia praznuirii aparitiei icoanei - o noua si mare minune a avut loc. Gheorghi, un baietel de numai 11 ani, de loc din Volgograd, a inceput sa mearga, in fata tuturor celor din biserica. Copilul suferea de o veche si severa forma de dizabilitate locomotorie. Maicile intocmesc liste amanuntite cu marturii si declaratii ale minunilor petrecute in manastirea lor.
Date de contact
Adresa: 150037, Rusia, or.Iaroslav
loc. Tolga, mănăstirea
Tel. тел. (0852) 55-24-08, 55-25-08, 38-00-55
Адрес: 150037, Россия, г. Ярославль,
место Толга, монастырь
Телефон тел. (0852) 55-24-08, 55-25-08, 38-00-55

Aceste fotografii au facute cu ajutorul lui Dumnezeu , a Maicii Domnului si a sfintilor Lui, in luna iulie a anului 2012.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu