"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 august 2012

Pilda de viata crestin ortodoxa !

"O tanara profesoara, cu vizibile veleitati de tendinte liberale, explica micutilor ei elevi faptul ca ea este atee si-i intreba daca nu cumva sunt si ei. Nestiind de fapt ce-i ala un ateu si dorind sa fie si ei ca si profesoara lor,micutii isi ridicasera manutele in aer.Dar iata si o exceptie. O fetita pe nume Maria nu se lua dupa multime, si nu ridica mana. Profesoara observand-o o intreba de ce s-a decis sa fie diferita.
 – Pentru ca nu sunt atee. Profesoara o intreba din nou: -Dar tu ce esti ?
– Sunt crestin ortodoxa. Putin deranjata profesoara se inrosi. O intreba, totusi, de ce este crestina.
–Ei bine, am fost crescuta sa-L cunosc si sa-L iubesc pe Domnul Iisus Hristos. Bunicii au fost crestin ortodocsi, mama este crestin ortodoxa, la fel si tata, asa sunt si eu.
Profesoara s-a infuriat : - Asta nu este un motiv. Spuse ea in gura mare. Ce-ar fi fost daca maica-ta ar fi fost o idioata si la fel si taica-tu ? Ce ai fi tu atunci ? Fetita tacu putin si zambind finut ii zise : - Atunci ..as fi atee! "
Nota:
Fragment preluat din cartea "Despre caderea Protoparintelui Adam, pacat, moarte si inviere" autor Sfantul Inocentiu, Arhiepiscopul Odesei

Un comentariu: