"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 iulie 2013

Rugaciune de iertare pentru copii nostri !" Biserica Ortodoxa Rasariteana a inteles intotdeauna pacatul stramosesc ca fiind "samanta putreziciunii", acea mostenire negativa si inclinatie spre pacat pe care toti oamenii o primesc de la Adam....Conceperea si nasterea reprezinta un canal prin care se transmite acest blestem al protoparintilor" ...." Intru faradelegi am fost zamislit si in pacate m-a nascut maica mea " ( Ps.50,7 )  se pocaieste sincer Sfantul Prooroc David . Iar Apostolul Pavel leaga direct blestemul pacatului, al firii umane, de pacatul lui Adam:  " De aceea, precum printr-un om a intrat pacatul in lume si prin pacat moartea, asa si moartea a trecut la toti oamenii, pentru ca toti au pacatuit in el. ( Rom.5,12 ). Blestemul mostenit a lovit omenirea si se raspandeste in aceasta ca o tumoare canceroasa. De aceea exista o influenta spirituala asupra urmasilor neamului pacatos, la suferintele copiilor pentru uciderea, desfranarea sau nedreptatile strigatoare la cer pe care le-au facut parintii lor, precum si urmarile genetice si fiziologice ale fumatului, alcoolismului, narcomaniei, avortului si lacomiei. Trebuie sa incercam a recunoaste greselile proprii si a aduce roade vrednice de pocainta.
Sa cerem , asadar, pentru copiii nostrii iertare, cu o astfel de rugaciune :

"Judecatorule Cel drept , care pedepsesti pe copii pentru pacatele parintilor pana la al treilea si al patrulea neam, intoarce o astfel de pedeapsa de peste copii mei, nu-I lovi pentru pacatele mele, ci stropeste-i cu roaua harului Tau, ca sa fie plini de virtuti si de sfintenie, pentru a creste intru voia Ta cea buna si in dragostea oamenilor evlaviosi." AminNota: Acest fragment transcris mai sus este gasit in prefata cartii " Enigmele ereditatii- Pacatele sramosilor si genele urmasilor" autor fiind medicul si psihologul orthodox Konstantin V. Zorin. Cartea trateaza foarte bine problemele legate de pacatele parintilor ( implicit ale neamului nostru ) cat si rezolvarea lor din punct de vedere strict orthodox.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu