"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 iulie 2013

Despre cei ce-si aduna comori pe pamant !



"Dupa cuvantul Preasfintei Fecioare Maria, bogatii vor fi scosi afara deserti ( Luca. cap 5 ; 1-53 ).
 Inca din aceasta viata acestia se afunda , de bunavoie,in golul iadului.
Astfel, sotia renumitului Rockefeller, inainte de a muri, a cerut sa-i fie adusa rochia preferata. Atat de strans s-a infipt in ea acea rochie, incat dupa moarte a fost nevoie de instrumente speciale pentru a i-o scoate din maini.
Femeia, care avea o avere colosala, nu putea lua cu sine, din aceasta lume, nici macra o bucata de tesatura.
Succesul material si bogatia pamantesca sunt, in esenta , nepacatoase.
Dar Evanghelia avertizeaza : Vedeti si paziti-va de toata lacomia, caci , caci viata cuiva nu sta in prisosul avutiilor sale ( Luca 12,15 ).
Adesea , cel ce-si aduna comori siesi si nu se imbogateste in Dumnezeu ( Luca 12,21 ), in fata mortii se simte sarac si singur.
Adesea omul ajunge sa aiba de toate, iar Dumnezeu ii spune: Nebune ! In aceasta noapte vor cere de la tine sufletul tau. Si cele ce ai pregatit ale cui vor fi ? ( Luca 2,20 ).
Asadar, ne aflam " in afara noastra " cat timp traim "in afara lui Dumnezeu "si suntem lipsiti de harul Sau. Pierzand sau negasind pe adevaratul Dumnezeu, noi nu suntem in stare sa gasim sensul adevarat al vietii si ne ucidem propriul suflet. Cu alte cuvinte "pierderea lui Dumnezeu " duce inevitabil la "pierderea omului ".
Pierderea de sine este o boala foarte grava a contemporanilor, pedepsa pentru lepadarea de Dumnezeu. Idealurile si valorile false ale vietii ( goana dupa castig, dupa slava, placere, etc ) sunt considerate pacat in crestinism : prietenia lumii este dusmanie fata de Dumnezeu ( Iac.4,4 )
Toate formele de comportament ale personalitatii care s-a pierdut, s-a imbolnavit spiritual, au un singur numitor comun : "consumarea "vietii pamantesti in dauna celei vesnice. De aici si dependent de patimi, precum si degradarea morala completa. " 


Nota : Fragment preluat din cartea - Enigmele ereditatii: Pacatele stramosilor si genele urmasilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu