"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 iulie 2013

" Si pentru ce ma chemati : Doamne , Doamne , si nu faceti ce va spun ? "



" Iar voua celor ce ascultati va spun :
Iubiti pa vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc pe voi. Binecuvantati pe cei ce va blastema, rugati-va pentru cei ce va fac necazuri.
Celui ce te loveste peste obraz, intoarceti si pe celalalt ; pe cel ce-ti ia haina, nu-l impidica sa-ti ia si camasa.
Oricui iti cere, da-I; si de la cel care ia lucrurile tale, nu cere inapoi.
Si precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi asemenea. Si daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti avea ? Caci si pacatosii iubesc pe cei ce ii iubesc pe ei. Si daca faceti bine celor ce va fac voua bine, ce mutumire veti avea ? Caci si pacatosii acelasi lucru fac .
Si daca dati imprumut celor de la care nadajduiti sa luati inapoi, ce multumire putei avea ? Caci si pacatosii dau cu imprumut pacatosilor, ca sa primeasca inapoi intocmai. Ci iubiti pe vrajmasii vostri si faceti bine si dati cu imprumut, fara sa nadajduiti nimic in schimb, si rasplata voastra va fi multa si veti fi fiii Celui Preainalt, ca El este bun cu cei nemultumitori si rai.
Fiti milostivi, precum si Tatal vostru este milostiv.
Nu judecati si nu veti fi judecati; nu osanditi si nu veti fi osanditi; iertati si veti fi iertati.
Dati si se va da (...).
Oricine vine la Mine si aude cuvintele Mele si le face, va voi arata cu cine se aseamana:
Asemenea unui om care, zidindu-si casa, a sapat, a adancit si i-a pus temelia pe piatra, si venind apele mari si puhoiul izbind in casa aceea, n-a putut s-o clinteasca, fiindca era bine cladita pe piatra.
 Iar cel ce aude, dar nu face, este asemenea omului care si-a zidit casa pe pamnt fara temelie, si izbind in ea puhoiul de ape, indata a cazut si prabusirea acelei case a fost mare. " 
 
 
 Nota : Text preluat din Sfanta Scriptura , Sfanta Evanghelie dupa Luca , Cap 6 ; 28-38, 47-49 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu