"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 31 iulie 2013

Mi-e drag sa vorbesc despre Dumnezeu ?


"In societate se vorbeste, in cea mai mare parte, in desert si nu se discuta despre Dumnezeu - despre  Tatal tuturor, despre dragostea Lui pentru noi, despre viata viitoare, despre rasplata. De ce ?
Pentru ca oamenilor le este rusine sa aduca vorba despre Dumnezeu...
O, neam pacatos si desfarnat ! Vai tie in ziua Judecatii din partea Judecatorului celui nemitarnic al tuturor. "Intru ale Sale a venit, dar ai Sai nu L-au primit ( I In.1,11 )
 Da nu Il primim pe Domnul si Ziditorul tuturor ! Nu Il primim in casele noastre, in discutiile noastre . Sau , iata, citeste omul o carte sfanta sau citeste rugaciuni cu voce tare, dar de ce citeste uneori parca fara sa vrea, fara placere si i se incurca limba ? Nu din preaplinul inimii, ci din stramtorarea, din saracia ei, buzele lui abia graiesc.
Si de ce acestea ?
Din pricina nepasarii, semanate de diavol inlauntru, in inima, fata de lectura duhovnicesca sau de rugaciune si a fricii mincinoase.
O , sarmanii de noi !
 Tocmai de cele, in care ar trebui sa vedem cea mai mare cinste, ne rusinam.
O fapturi rele si nemultumitoare !
Ce chinuri vom merita noi pentru o astfel de purtare ? "
 
 
 
Nota : Fragment preluat din cartea "Cerceteaza-te pe tine insuti inaintea Sfintei Spovedanii si a Sfintei Impartasanii " autor Protoiereu Grigorie Diacenko

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu