"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 iulie 2013

O intamplare educativa !



" Despre legatura dintre comportamentul copiilor si cel al parintilor povestea un preot, care a trait in Rusia la inceptul secolului al XX-lea.
Fiu al unor parinti evlaviosi, a fost admis intr-o institutie de invatamant de tip inchis, unde, influentat de colegii atei, si-a pierdut credinta si a inceput sa duca o viata destrabalata.
Dupa moartea parintilor, el a venit acasa sa viziteze mormintele acestora. Apropiindu-se de morminte insa, si-a pierdut cunostiinta de doua ori. Incercand si a treia oara sa e apropie, a suferit un atac cerebral , care l-a lasat paralizat.
Nenorocitul nu intelegea actiunea Providentei lui Dumnezeu.  Patimind astfel, el a vazut-o pe mama sa in vis .
Aceasta l-a certat foarte aspru : " Faradelegile tale si viata ta destrabalata, plina de necredinta, au ajuns la Dumnezeu. Tu nu ti-ai facut rau doar tie, ci ne-ai intinat si pe noi, iar aceasta pata neagra de pe hainele mele nu reprezinta altceva decat pacatele tale cele grele. 
Domnul a vrut sa te loveasca, dar tatal tau si eu ne-am rugat in fata Tronului Ceresc pentru tine si atunci El a hotarat sa te intoarca spre adevar.
Dumnezeu stia ca doar mormantul nostru iti mai este drag si de aceea nu te-a lasat sa te apropii, lovindu-te cu o boala suprafiresca, pentru ca sa-I cunosti puterea. Dar tu nu te-ai indreptat. De aceea Dumnezeu m-a trimis la tine..." Ca dovada a adevarului aparitiei sale, mama i-a lasat fiului o cruce, pe care acesta o aruncase mai demult.
Multumind lui Dumnezeu , parintii au reusit sa-l salveze pe fiul lor. Acesta s-a insanatosit atat trupeste , cat si sufleteste. "


Nota : Fragment preluat din cartea " Enigmele ereditatii- Pacatele stramosilor si genele urmasilor "  autor Konstantin V Zorin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu