"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

vineri, 28 mai 2010

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Ioan de Shanghai si San Francisco


"O, intru tot Sfinte Ierarhe Ioan de Shanghai si San Francisco, cel ce din tineretile tale te-ai daruit pe tine Domnului, ranindu-te de focul dragostei Lui, si parasind ca pe niste gunoaie toate desertaciunile lumii ai ales calea monahiceasca, urmandu-L cu toata dragostea, si slujindu-i ca un inger in trup ai orimit harul Sau.
Cunoscand indrazneala ta mare fata de Dumnezeu si nadajduind in iubirea ta fata de neamul omenesc, cutezam a ne ruga tie, arhiereule al lui Hristos. Departeaza de la noi, arhiereule sfinte, prin mijlocirea ta catre Domnul, dreapta manie a lui Dumnezeu.
Apara orasele, satele si tara noastra de seceta, de foamete, de furtuni naprasnice, de cutremur, de boli si rani aducatoare de moarte, de neintelegeri intre frati, de navalirea altor neamuri asupra noastra si de razboiul cel dintre noi.
Stim minunile tale, noule facator de minuni, prin care ai ajutat multime de bolnavi si de necajiti, si credem ca asa cum ai fost milostiv cu aceia, asa poti fi si noua pacatosilor.
Vezi durerile noastre, vezi incercarea care ne apasa si da-ne usurare. Vezi ispitele care s-au abatut asupra noastra din lucrarea celui rau si ajuta-ne sa le biruim.
Ca urmand virtutilor tale, Sfinte Ioane, neincetat sa sporim in credinta, in toata fapta cea buna, in dragostea catre Dumnezeu si catre aproapele, ca sa ajunge la limanul cel mult dorit al mantuirii. Si, laudand pana la sfarsitul veacului pomenirea ta, cu inimi curate sa cantam : slava Tie, Dumnezeule, Cel mare si minunat intre sfinti, in vecii vecilor. " Amin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu