"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 august 2011

Cuvinte spre impacare !



"Doamne, Iubitorule de oameni, Imparatul pacii, Hristoase Dumnezeul nostru! Tu ai nimicit despartitura vrajbei si pace ai daruit oamenilor, ca in bunavoie sa petreaca si de viata cea adevarata sa se bucure. Tu ai poruncit noua a ne iubi unii pre altii si in pace a fi cu toti oamenii, mai cu seama cu cei ce pe adevaratul Dumnezeu cunosc, Tatal iubirii. Tu ai spus:" Fericiti facatorii de pace, ca cestia fiii lui Dumnezeu se vor chema." De aceea , de bunavoie sfintei atle voi supunandu-ma, rogut-Te, Stapane, daruieste pace robilor tai ( N ), care intru vrajba si in cearta viiaza. Cu lumina ta lumineaza inimile lor si le incalzeste cu focul dragostei, ca sa nu lasi viclenia a-i stapani si de la tine a-i departa. Stinge intru dansii toata vrajba si pazeste-i de toata ispita dezbinarii. Salasluieste intru dansii frica ta, ca inimile lor sa nu se semeteasca si razbunare sa caute.

Da lor a cunoaste cele lae pacii si zidirii intreolalata slujesc , caci bun este a locui fratii impreuna. Nu lasa pre ei sa istoveasca in vrajba si in robia neamului omenesc, ci ii cheama la pacea ta si ii mantuieste. Intareste si pre mine in povatuire si sarguinta a starui, pentru impacarea celor ce se vrajmasesc, si voia ta, cea a pacii si dragostei, in norodul tau plinind, sa cunosc bucuria facatorilor de pace, pe care fii ai lui Dumnezeu i-ai chemat.

Ca tu esti pacea noastra si pre Tine te proslavim, impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor , amin !


Nota:

Rugacinea arhimandritului Serafim Alexiev, preluata din " Viata duhovniceasca a Crestinului Ortodox"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu