"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 februarie 2012

Copilul iudeu !



" In partile rasaritului era un iudeu care avea un copil de sapte ani. Deci intr-una din zile, luandu-se cu alti copii de ai crestinilor ( cum se intampla adeseori ), fara sa bage de seama, a intrat intr-o biserica si a primit cinstitul Trup si Sange al Domnului, dupa cum a vazut si el pe ceilalti copii ca au facut, caci Preotul n-a stiut; a crezut ca e un copil crestin si l-a impartasit. Iar dupa ce a luat si anafura, ducandu-se acasa a spus parintilor sai. Atunci tatal sau , ca un vrajmas a lui Hristos ce era, vrand sa spele ocara facuta de pruncul, dupa cum ca un ratacit al legii lui Moise socotea, a apucat pe nevinovatul copil si l-a aruncat intr-un cuptor cu foc, mai punand inca si alte multe lemne pentru ca sa-l arda mai degraba. Insa Cel ce a pazit neatinsi pe cei trei coconi in mijlocul cuptorului Chaldeilor, a acoperit si pe acel binecuvantat copil, si nu a fost ars de focul cel atotmistuitor, ci sedea in foc ca si cum ar fi stat in roua, odihnindu-se. De aceasta auzind maica lui, a laergat cu lacrimi socotind ca-l va gasi prefacut in cenusa, insa ducandu-se impreuna cu altii care se adunasera acolo, au vazut pe copil stand in mijlocul flacarilor, nimic suferind, ca nici imbracamintea , nici perii capului sau nu au fost atinsi.

Si dupa ce l-au scos afara inspaimantati si infricosati, au strigat toti ca se cuvine sa fie aruncat in cuptor tatal lui ca sa moara cu semenea moarte. Si asa sa si facut; caci legandu-l pe dansul , si aruncandu-l inauntru , indata a fost mistuit, ticalosul. Iar copilul intrebat fiind, a raspuns, zicand : " Femeia aceea care este in biserica unde am mancat painea , si tine un prunc in bratele Ei, sedea aproape de mine si ma coperea cu haina Ei; si nu s-a apropiat vapaia de mine nicidecum ".

Atunci au inteles ca Preasfanta a fost aceea care l-a acoperit pentru ca primise darul Sfintei impartasiri. Iar evreica , cunoscand credinta cea adevarata, a doua oara s-a nascut impreuna cu pruncul, botezandu-se in numele Sfintei Treimi. Asemenea si alti iudei care au fost acolo au crezut in Domnul Hristos, Caruia se cuvine slava in veci . Amin "


Nota:

Fragment preluat din cartea "Minunile Maicii Domnului " tradusa din limba greaca de Ieromonah Rafael Protosinghelul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu