"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 octombrie 2010

Dreapta Credinta a neamului romanesc


"Sa stiti ca radacina si viata poporului nostru inaintea lui Dumnezeu , este credinta cea dreapta in Hristos, adica Ortodoxia.
Noi ne-am increstinat de aproape 2000 de ani, din timpul Sfantului Apostol Andrei. Colonistii romani, carora le-au predicat Sfaintii Apostoli Petru si Pavel la Roma si cei din Grecia, cand au venit aici cu legiunile roamane, au adus credinta ortodoxa. Eram daci pe atunci; stramosii nostrii dacii si romanii, de la care am ramas noi romanii. De atunci de cand am primit sfanta si dreapta credinta in Dumnezeu, poporul nostru a avut viata. Pana atunci a fost mort; numai cu trupul era viu, iar cu sufletul era mort.
Viata poporului roman este dreapta credinta in Iisus Hristos.
Bagati de seama!
Ca popor crestin de doua mii de ani de cand suntem noi, am avut toata administratia noastra si toata traditia noastra sfanta. Sa tinem cu tarie la credinta Ortodoxa.
Ati vazut dumneavoastra, de la primii voievozi crestini ai romanilor, de cand sunt cele trei Tari Romanesti, Moldova , Muntenia si Ardealul, toti au fost crestini ortodocsi. Ati vazut pe Mihai Viteazul ? Mama lui a fost calugarita. Du-te la Manastirea Cozia si vei vedea langa Mircea cel Batran, care a intemeiat aceasta manastire si-i inmormantata acolo, o lespede de piatra care scrie : "Aici odihneste Monahia Teofana, mama lui Mihai Viteazul ".
Ai auzit? El domn peste trei principate, ca ocupase si Ardealul, si mama lui calugarita.
Apoi si Stefan cel Mare. Du-te la Manastirea Probota, unde este ingropat Petru Rares, facuta de el. Vei vedea langa dansul scris :"Aici odihneste roaba lui Dumnezeu, Monahia Maria Oltea, mama lui Stefan cel Mare.
Ei domni si mamele lor calugarite !
Vedeti voi cata unire era intre credinta si conducere atunci?
Cel ce conducea tara avea mama calugarita si frate calugar. Asa trebuie sa murim!
Au cunoscut ca totul este desertaciune. Da erau adevarati domni. Oricat ar fi , viata asta este umbra si vis! Este o scurta trecere! Dar eu cand mor, ma duc la o viata care nu are sfarsit. Cine are sa se roage pentru mine? Asa cugetau inaintasii.
Ai vazut ca toti isi faceau cate o manastire si mormant in manastire? Fericiti si de trei ori fericiti au fost domnii nostrii ortodocsi : Stefan cel Mare si Sfant, la Putna; Ieremia Movila si Gheorghe Movila, la Sucevita; Petru Rares , la Probota; Lapusneanu la Slatina; Alexandru cel Bun la Bistrita; Mircea cel Batran, la Cozia. Ai auzit unde era inima lor ?
Unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta.
Pentru aceea au facut ei manastiri, ca sa fie pomeniti sute de ani la Sfanta Liturghie.
Stefan cel Mare n-a fost baptist ! Mircea cel Batran n-a fost evanghelist sau adventist ! Alexandru cel Bun n-a fost martorul lui Iehova; nebunii astia care au iesit acum. Nici o secta nu exista in tara noastra pe atunci.
Acestia-s draci care vin cu aceste credinte din strainatate, platiti de masoni, sa ne strice dreapta credinta si originea noastra si radacina noastra de popor ortodox.
Ce spune Sfantul Efrem Sirul ? : " Cu omul eretic sa nu vorbesti , in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai ". Acestia sunt inainte- mergatorii lui Antihrist. Ca Mantuitorul a spus la Efeseni, prin Apostolul Pavel : "Biserica este Trupul lui Hristos, iar cap al Bisericii este Hristos. Fiecare sectar care s-a despartit de Biserica, s-a despartit de Hristos. Este om la satanei.
Evanghelia spune: In vremea de apoi vor iesi hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si pe multi vor insela.
Paziri-va de sectari, care dau brosuri prin trenuri, prin gari si prin cutiile de posta si unde vad oameni, dau gratuit otrava lor. Cand vei vedea o carte ca nu are aprobarea Sfantului Sinod si nu are cruce pe ea, da-o pe foc, chiar Biblie daca este! Daca-i sectanta si scrie sa nu va inchinati la icoane , da-o pe foc! Nici un pact nu ai ! Aceasta este otrava semanata de inainte-mergatorii lui Antihrist . Toate sunt otrava.
Sa tineti credinta care ati supt-o de la piepturile maicilor voastre !Sa tineti credinta care o avem de doau mii de ani ! Nu va luati dupa slugile satanei, care vin din Apus cu milioane de dolari. Ei cumpara pe prosti si nelamuriti in credinta, sa rupa unitatea si sufletul poporului roman si vor sa faca cele mai mari erezii si nebunii in tara asta. Paziti-va de nebunii acestia ! Au case de rugaciuni, dar acolo-i casa satanei. Unde nu sunt preoti si arhierei, nu este Hristos. Ca Mantuitorul a spus asa la Apostoli : Luati Duh Sfant ! Carora veti ierta pacatele, iertate vor fi. Iar carora le veti tine, tinute vor fi.
Nu la sectari le-a spus acestea, ci la Apostoli, la episcopi si la preoti. Caci Apostolii, prin punerea mainilor si prin succesiunea apostolica, au dat darul Duhului Sfant la toti preoti din lume, prin hirotonii.
Deci, bagati de seama, ca sectarii nu au ierarhie canonica; n-au pe Duhul Sfant in ei, au numai pe satana; n-au cele sapte Sfinte Taine, ni cinstesc pe Maica Domnului si Sfanta Cruce si nu au mantuire. De aceea feriti-va de sectanti. Auzi ce spune Apostolul Pavel :" Luati aminte de voi si de turma voastra, intru care v-a pus pe voi Duhul Sfant pastori " zice la preoti la arhierei.
Celor doisprezece Apostoli, pe care i-a ales Hristos , cand s-a inaltat la cer le-a spus: " Stati in Ierusalim pana va veti imbraca cu putere de sus!
Si la Duminica Mare, dupa zece zile a venit peste ei Duhul Sfant de sus, in chip de limbi de foc. Pe urma, vorbeau toate limbile de sub cer. Si dupa ce i-a imbracat cu putere de sus, i-a trimis zicand:" Mergand, propovaduiti Evanghelia la toata lumea, botezandu-i pe ei in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Cel ce va crede si se va boteza, se va mantui, iar cine nu va crede se va osandi."
Deci, Biserica lui Hristos are ierarhie canonica, Duhul Sfant este in Biserica si cap al Bisericii este Hristos. Toti sectantii care s-au rupt de Hristos si nu merg la Biserica, sunt fiii lui Antihrist si inainte-mergatori ai satanei. Sa nu va luati dupa ei !
Sa nu spuneti ca nu v-am spus!
Sa tinem credinta noastra pe care au tinut-o toti voievozii nostrii si toti protoparintii noastri si toti romanii cei adevarati.
Daca vrei sa fi fiu adevarat al lui Hristos si al Tarii Romanesti, sa tii credinta cea dreapta, ortodoxa, care o tinem de doua mii de ani. Daca nu, nu esti fiu al Bisericii, esti strain de naemul romanesc. Nu poti fi cetatean crestin si roman, daca nu ai dreapata credinta in Hristos. Esti strain. Nu esti fiu al tarii.
Ca fiu adevarat al Romaniei este cel care-i ortodox, pentru ca Biserica Ortodoxa predomina in tara noastra de doua mii de ani. Iar pe cei care-s sectari sa nu-i primi in casele noastre.
Iar cei care are confesiuni aprobate de stat, cum sunt catolicii, treaba lor.
Dar acestia care s-au rupt din Biserica Ortodoxa si s-au facut sectari, nu fii adevarati ai tarii noastre, nici ai Bisericii, ci sunt inainte-margtori ai satanei.
Tara noastra romneasca ca sa fie adevarata cum a fost totdeauna, sa tina linia Ortodixiei. Ortodocsi ne-am nascut de la origine, de la colonizarea Daciei, ortodocsi am trait timp de doua mii de ani si ortodocsi trebuie sa stam pana la moarte.
Asta este adevarata credinta a Romaniei.
Iata ce este : Cand s-a trezit copilasul tau, ca esti mama si tata, ia si-l invata sa faca Sfanta Cruce dreapta, invata-l Tatal nostru, pe urma invata-l Crezul, Simbolul nostru de credinta Niceo-Constantonopolitan, de la 325 si de la 380. Dreapta credinta pecetluita de doua Sinoade Ecumenice, unde a fost Sfantul Grigore Bogoslovul. Si Crezul este aprobat de toate Sinoadele ecumenice , pana in zilele noastre.
Apoi , acum la sfarsitul lumii o sa apara hristosi mincinosi si prooroci mincinosi, sa insele lumea. Slugile lui Antihrist.
Sfantul Efrem Sirul zice :" Cand mintea a parasit scopul blagocestiei-adica al dreptei credinte- toate faptele bune nu mai folosesc. Si fachirii cei din India si bonzii, si yoghinii postesc si se roaga, dar pentru cine ? Pentru diavol, nu pentru Hristos. Nu primeste Dumnezeu nici o fapta buna, daca nu se face dupa dreptarul Ortodoxiei. Nu este mantuire afara de Biserica ! Biserica-i trupul lui Hristos.
Ia sa va dau o pilda: Iata ca acest copac, sa zicem ca este incarcat cu roade pana in varf, sau cu flori; si deodata o ramura a lui se rupe si cade pe pamant incarcata de flori sau de roade. Sa-mi spuneti mie, mladita aceea mai poate rodi? Mai poate inflorii mai departe? Nu ! Dar de ce-i buna ? Se usuca si in foc se arunca.
Hristos a spus ca El este Trupul Bisericii . "Eu sunt buciumul vitei si voi sunteti ramurile. Toata mladita care armane in bucium, aduce roada multa. Si aceea acre se rupe si cade din bucium, se taie-zice- si in foc se arunca. Asa este cu oricina sa- rupt de Biserica. Nu mai are seva Duhului Sfant.
Prin punerea mainilor, arhiereul trimite mai departe , prin succesiunea apostolica, Duhul Sfant peste toti preotii si diaconii, iar preotul, dupa ce a primit Duhul Sfant la hirotonie, prin celelate Taine cuvenite lui, sfinteste pe toti credinciosii.
Pe alta cale nu vine Duhul Sfant in sufletul omului, deact numai si numai pe calea pe care a aratat-o Hristos.
Ce spun nebunii de penticostali , ca au botezul cu Duhul Sfant ? Anatema aceste-i pareri blestemate! Numai Apostolii au botezul cu Duhul Sfant si cu foc, ca lor li s-a dat putere sa predice si sa propovaduiasca.
Deci numai prin Biserica se poate face iertarea pacatelor; numai Biserica are putere, prin preotii si arhiereii sai, sa leges i sa dezlege pactele lumii.
Deci tineti-ve de Biserica lui Hristos, care de doua mii de ani stapaneste miliarde de suflete!
Nu va bagati in luntre sparte si va aruncati in valurile iadului si sa va para ca va mantuiti afara de Biserica! Cine este afara de biserica acela este afara de Hristos!
Dumnezeu sa va ajute. Amin "


Nota :
Fragment preluat din cartea " Marturii ortodoxe" , cuvinte ale Parintelui Cleopa Ilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu