"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 ianuarie 2010

Sfantul Mucenic Gheorghe


Minunea savarsita de Sfantul Gheorghe musulmanilor

"Egumenul manastirii Schimbarea la Fata de pe muntele Tabor- spune parintele Filothei-mi-a povestit ca au venit la el doi otomani care i-au istorisit urmatoarea minune a Sfantului Mucenic Gheorghe.
Acesti otomani, impreuna cu altii din neamul lor, avand camilele incarcate, mergeau intr-un sat de-al lor dintre muntele Tabor si Tiberiada. Pe drum au vazut o baba care statea si plangea. Le-a cerut s-o urce pe camila, caci nu putea merge. Li s-au facut mila de ea , au pus-o pe camila si au inaintat pe calea lor.
Dupa ce au mers o buna bucata de drum, baba aceea a disparut. Si pe cand discutau mirati despre ce s-a intamplat cu ea, deodata au vazut venind spre ei, pe un cal alb care alerga, un cavaler tanar si frumos.
Cand a ajuns, a inceput sa-i intrebe ce s-a intamplat cu baba, iar ei i-au spus ca a disparut fara sa prinda de veste.
Atunci tanarul acela le-a cerut sa cumpere camila pe care a stat baba. La inceput n-au vrut, dar pentru ca le-a dat multi bani, mai mult decat pretuia camila , dar si pentru ca le era frica de el, caci niciodata nu ai vazusera un astfel de om, au fost nevoiti sa le-o dea.
Atunci cavalerul a luat camila , a scos sabia si a spintecat-o in doua. Acolo, in pantecele camilei a gasit-o pe baba, pe care taiat-o in fata ochilor lor.
Otomanii au ramas uimiti si infricosati.
Atunci tanarul cavaler i-a linistit si le-a explicat: "Nu va fie teama. Baba aceasta era foametea si seceta care a cuprins Palestina vreme de sapte ani.Acum sa nadajduiti ca Dumnezeu va trimite ploaie".
Era la 3 decembrie 1923.
In ziua urmatoare, 4 decembrie, praznicul Sfintei Varvara, a plouat de dimineata pana seara. Pana atunci agricultorii nu semanasera , fiindca nu cazuse nici o picatura de ploaie in toata Palestina.
Pe 5 decembrie, acesti doi otomani au urcat pe muntele Tabor si i-au povestit minunea egumenului Constantin.
Le-a aratat si banii pe care i-au primit de la cavaler, incredintandu-l pe egumen ca fusese Sfantul Gheorghe; caci multe minuni le face Sfantul mahomedanilor din Palestina si Siria.
Mii de mahomedani , de praznicul Sfantului Gheorghe alearga la Lida, patria lui, si-i cinstesc sarbatoarea.
Fie ca noi toti sa ne mantuim cu rugaciunile lui!"
Doamne , Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu pentru rugaciunile Sfantului Mucenic Gheorghe, miluieste-ne si ne mantuieste, pe noi. Amin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu