"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 noiembrie 2011

Despre Domnul nostru !


" Hristos Si-a aratat multa Sa dragoste pentru ca nu S-a oprit la a-i invata pe oameni, nici nu i-a tinut langa El prin frica, asa cum ar fi facut stapanitorii lumesti, si nici nu i-a cumparat cu bani, ci, avand putere dumnezeiasca, i-a unit cu Sine pe cei care I s-au supus.
S-a facut El insusi prieten, parinte si inima a omului.
L-a indrumat pe om " mai credincios ca un prieten, mai intelept deact un imparat, cu mai multa dragoste si cu mai multa grija decat un parinte, ca unul pentru care inima are cea mai multa dorire ".
Hristos stapaneste peste oamenii Sai prin iubire. El Insusi are puterea si nu o ia de nicaieri; dar in acelasi timp, nu tine pe nimeni langa El prin frica sau prin plata, pentru ca asemenea lucruri nu au legatura cu adevarata stapanire. Smerenia si dragostea sunt in stransa legatura cu libertatea.
Chiar daca ii iubeste pe oameni, Hristos nu ii indruma impotriva voirii lor. El S-a facut Domn si Imparat nu numai al trupurilor, ci si al sufletelor si al liberei alegeri, si ii indruma pe oamenii Sai asa cum sufletul indruma trupul si asa cum capul indruma madularele.
Domnul rastignit este chipul adevaratei puteri. Numai cel acre are smerenie , dragoste si respect pentru libertate poate stapanii cu adevarat. Cu aceste atribute, Hristos " a imparatit peste adevarata si curata imparatie".

Nota: Fragment preluat din cartea " Predici la marile sarbatori ", autor Arhim. Hierotheos Vlachos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu