"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 septembrie 2010

La apusul libertatii

Aceasta carte intitulata "La apusul libertatii" , o aveam cam de un an in biblioteca si inca nu o citisem. Avand mare tristete, marturisesc ca mi-a fost pusa in mana, in urma unei dureroase intamplari referitoare la subiectul Ieromonahului Hristodul.
Mi-a scos Dumnezeu in fata aceasta carte atunci cand aveam cu adevarat nevoie sa inteleg anumite lucruri, cum ar fi : de ce unii dintre noi nu vad si nu-si dau seama cu adevarat ce vremuri traim, de ce sunt moi si parca nu mai au vlaga in ei si nu lupta pentru Adevarul care este Hristos . Cuvintele mele sunt de prisos in fata textului care urmeaza.
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze mintile cele intunecate !



"Pentru ca de-a lungul vremii, atunci cand unii incercau sa apere drepturile tarii noastre, imediat altii, care se autonumeau "progresisti", ii incadrau in categoria nationalistilor, a obscurantistilor, a retrograzilor, a oamenilor care doresc sa invie Evul Mediu , prin aceasta carticica ii informam pe asa-numitii progresisti in legatura cu toate pozitiile noastre si le demonstram ca, la urma, ei sunt cei care nu iubesc nici adevarata fraternitate a popoarelor, nici libertatea si nici progresul tarii noastre.

(...)
Cercurile obscure, care instaleaza infrastructura acestei dictaturi mondiale, incearca sa determine popoarele sa semneze si sa valideze acordul Shenghen, mai inainte de a intelege cum actioneaza sistemul, pentru ca atunci cand vor intelege, cu siguranta nu le va placea; dar pe de alta parte, aceste popoare nu se vor mai putea opune. Astfel, cu orice sacrificiu, incearca sa forteze guvernele sa accepte si sa valideze documentele lor in cadrul carora mai apoi sa se miste. Aceste documente le dau puterea si sa urmareasca cetatenii, si sa reprime orice reactie, si sa emita identitatile electronice, dar sa si mute de acum inainte numarul codificat unitar personal de pe cartea de identitate pe mana sau pe frunte.
Infrastructura dictaturii mondiale, de care se vorbeste in capitolul 13 al Apocalipsei, se construieste cu o exactitate matematica si e promovata intr-un ritm foarte rapid. Din partea vointei politite ,pare ca deja a devenit un fapt implinit. Evolutia tehnologiei computerelor " a sosit la timp" , dand si din punct de vedere tehnologic posibilitatea urmaririi la nivel mondial.
Numarul unitar codificat barat de marcare a produselor prin care si in care sunt inregistrate informatiile este deja o realitate.
Numarul international codificat de recunoastere si de siguranta care este incorporat in acesta, este numarul concret al Apocalipsei, 666 , fara nici o indoiala sau dezmintire din partea conducatorilor. Iar " ca sa puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte, incat nimeni sa nu poata cumpara si vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei ( Apocalipsa 13, 16-17 ) este deja o chestiune de timp, pentru ca foarte putin a mai ramas pana la realizare.
Deja insemnarea se pune la cale sisitematic.(...)
Unii nu au inteles cum vor fi culese si inregistrate datele lor personale si cred ca vor exista anumiti oameni care-i vor urmari prin vechiul sisitem traditional; de aceea vom spune doua cuvinte si despre noul sistem economic mondial care incet, incet se impune si ceeaza societaea fara bani. Scopul celor care il promoveaza este acela de a inlocui banii lichizi cu un numar codificat. Vor sa dea fiecarui om un numar de cod unitar, unic in lume, pe care sa nu-l mai aiba un al doilea om de pe pamant. Acest numar de cod se va da in primul stadiu pe un card sau pe o carte de identitate electronica si treptat se va transfera pe mana sau pe frunte.
La scurta vreme se va interzice circulatia banilor sub forma de numerar si cel care va arata si folosi bani lichizi va fi pedepsit, si acest lucru cu pretextul ca vor dori sa controleze operatiunile ilegale. In acelasi timp insa , vor controla orice tranzactie.
Acest sistem va functiona dupa cum urmeaza :
- orice tranzactie economica pe care o va face cineva se va face pe baza numarului unitar codificat al cartii sale de identitate sau al microcipului de pe mana sau de pe frunte si numai electronic.
Sa luam un exemplu :
Domnul Dimitrios Karandinos lucreaza intr-o intreprindere. Cand trebuie sa fie platit la sfarsitul lunii, banii i se tarnsfera din contul sefului sau in contul sau personal, iar contul sau are numarul de cod 5201578349 , care este numarul sau de cod personal. Deci i se transfera suma de 300.000 de drahme care este salariul lui. In ziua urmatoare domnul Karandinos verifica daca a fost transferat in codul lui suma corespunzatoare salariului si constata ca , intr-advar, suma a fost depusa. Stiind ca are acesti bani in cont face diferite operatiuni, intotdeauna electronic si scazand, fiecare suma din codul sau; (...) Sa vedem asadar cum e inregistrata in computerul Bancii Nationale de informatii miscarea dintr-o zi a unui numar de cod :
Banca Nationla de Informatii
Fisa strict secreta de observatie zilnica
18 martie 1998
numar de cod personal 5201578349

Subiectul : Karandinos Dimitrios
varsta: 40 ani
domiciliul : Kerasoundos, 167/Z , Kalamaria, Salonicul de Sud
ocupatia : contabil la Societatea Alfa
situatie familiala: casatorit si tata al unui copil

Culegerea datelor din 18 martie 1998:
05.45
A pus benzina Shell de 1o.000 de drahme la Benzinaria M. Botsari 28
07.15
A telefonat la 222777, apel de o unitate- 20 drahme
07.17
A telefonat la 355872, apel de o unitate- 20 de drahme
07.35
A cumparat o placinta cu spanac de 300 de drahme si o cafea de 120 de drahme de la cafeneaua To Steki de pe calea Egnatia 118
10.40
A cumparat un bilet de avion pentru Atena de la agentia Angela, pentru zborul 925 de la ora 9.00 pm
02.30 pm
A luat masa de pranz la restaurantul Nisiotikos din starda Smisis 157. A mancat : calamari prajiti-1800 de drahme; legume-300 de drahme; paine- 100 drahme. A consumat 1 litru de vin O Inos- alb sec -750 de drahme
05.30 pm
A cumparat ziarul Alithia ( Adevarul)-200 de drahme si revista Ethikos Agonas (Lupta Nationala) -1.000 de drahme.
06.00
A telefonat la 018557672. Durata apelului 7 minute- 620 de drahme
06.15 pm
A cumparat un whisky in cofetaria Kerkini din strada Tsimiski 43- 900 de drahme
06.55 pm
A cumparat de la magazinul Lila din str. Aghias Sofias 19, o salopeta pentru bebelus in varsta de pana la 4 luni-7500 de drahme
08.40 pm
A cumparat de la magazinul Ellas care se afla la aeroportul Macedonia din Salonic ;o ciocolata dietetica- 300 de drahme, un pachet de tigari Gold-550 drahme
10.30
A platit 2500 drahme taxiului cu nr. AB 3583

Urmarirea zilnica terminata

Preluarea zilnica a datelor pe computerul Bancii de Informatii

A cumparat benzina de 10.000 de drahme. Luna aceasta a cumparat in total benzina de 50.000 de drahme. Prefera benzina Shell. Evident in afara de faptul ca merge la serviciu, care se gaseste la o distanta de 20 de km de locuinta sa, trebuie sa mearga si in alta parte.
A cumparat benzina la ora 05.45 am. Programul sau de lucru incepe la 08.30 am. Sigur a plecat atat de devreme acasa pentru a merge in alta parte. Din datele anterioare s-a inregistrat ca in jurul orei 07.00 am a cumparat anumite carti crestine de la standul Bisericii Sfintilor Arhangheli. Se pare ca in aceste doua ore merge la biserica. Este crestin si participa la liturghii.
Vedem ca intre serviciu si intervalul de doua ore, totdeauna in jurul orei 07.35 am cumpara de la un anumit local, placinta cu spanac si cafea. Acest local se gaseste aproape de Biserica Sfintilor Arhangheli , lucru care confirma datele. Telefonul cu numarul 222777, la care a telefonat la ora 07.15 am apartine deputatului PA.SO.K.,C.B., un om cunoscut pentru pozitiile lui filo-bisericesti si pentru atitudinea lui impotriva acordului Shengen. In trecut a fost provocator de reactii impotriva acordului, a tulburat profund multa lume, prin ce-a scris si este considerat periculos pentru siguranta nationala.
Telefonul 355872 pe care l-a dat la 07.17 am apartine d-nei Maria K, mama ieromonahului athonit Atanasios, cunoscut pentru ideile sale antieuropene si impotriva acordului Shengen si autorul mai multor carti pe acesta tema, prin care in trecut a nelinistit multa lume. Este considerat de asemenea periculos si s-a hotarat sa fie pus sub urmarire discreta, pentru ca exista banuiala ca poate vorbi in viitor si poate nelinistii lumea.
Aceste doua telefoane creaza banuiala ca Dimitrios K colaboreaza cu elemente subversive si este considerat suspect pentru ca este periculos pentru siguranta nationala. Se impune sa fie pus sub urmarire discreta.
Pana acum in cursul acestui an , a facut trei calatorii la Atena. Slujba lui nu le justifica. In mod evident merge pentru afaceri personale si pentru intalniri. Intotdeauna pleca vineri seara, ceea ce inseamna ca se foloseste de week-end si nu vrea sa-si ia zi libera de la slujba; evident o face pt a nu i se cunoaste preocuparile.
Din pranzul sau, se vede ca miercurea si vinerea mananca de post. Acest lucru confirma ca este crestin practicant si ca urmeaza tipicul Bisericii. Are o anumita pasiune pentru vin. La fiecare pranz consuma aproximativ un litru si e periculos la conducere, de vreme ce conduce aproape intotdeauna dupa ce a luat pranzul si dupa ce a baut. Cand se va face control rutier, se recomanda a fi supus testului de alcool.
Este cititor constant al ziarului Adevarul si al revistei Lupta Nationala, revista cunoscuta ca seveste numai interese nationale si ca e orientata spre Biserica. A fost carcterizata revista cu continut nationalist, care apara pozitiile ortodoxe. Combate orice idee transnationala si transferul puterilor, lucru care ne-a creat in trecut multe greutati. Redactorii si editorii ei se afla sub urmarire discreta.
Din aceasta rezulta concluzia mai sus mentionata si se adeveresc banuielile ca e vorba de un om predispus sa reactioneze, caruia ii place sa fie informat de persoane care au un trecut nationalist incarcat.
Telefonul cu nr. 018557672 apartine ziaristului G.K , redactor la ziarul Adevarul. Este cunoscut pentru libertatea cu care vorbeste si pentru manifestarile sale impotriva acordului Schengen. Este anti european si apara numai interesele tarii sale combatatnd intotdeauna puterea noastra transnationala.(...)
In ultimul timp are o fetita pt care se pare ca a cumparat Karandinos , salopeta de bebelus.
Banii pe care Karandinos i-a platit pentru taxi-2500 de drahme sunt o dovada in plus ca aceea ii era destinatia pt ca atat inregistreaza taxiul de la aeroport si pana in Kifisia, unde locuieste G , ziaristul. De asemenea putem culege informatii si de la soferul taxiului-fiindca avem codul sau-ca sa aflam locul unde exact l-a lasat.

P.S Maine dimineata la prima operatiune pe care o va face, se va constata daca se afla cu adevarat in zona respectiva.
Aici se incheie prelucrarea zilnica a datelor computerului.
---------------------------
Toate adresele, telefoanele si numele mentionate mai sus sunt fictive. Le-am folosit numai ca un exemplu, spre a va informa cum se culege zilnic- pe baza numarului nostru de cod- toate informatiile, chiar si cele care privesc viata noastra intima.(...)
In general si deja ati ajuns la o concluzie, este desfintat chiar si porunca Domnului care spune ca nu trebuie sa stie stanga ce face dreapta ( Matei 6,3 ). Toate vor devenii cunoscute autoritatii care va oferii produsul culegerii datelor acolo unde va considera. In acelasi timp, este instaurat sistemul mondial de control cu ajutorul sistemului mondial de localizare prin intermediul satelitilor, etc. Codul acesta va fi plasat sub forma de microcip pe masini, pe animale, pe oameni, pt a fi localizati imediat, in orice colt al pamantului ne-am gasi.
Asadar , oricine nu inchide ochii, vede ca ne aflam cu putin inainte de desfiintarea libertatii omului si ca deja prinde carne si oase sistemul unei tehnologii avansate cu toate caracteristicile aratate in capitolul 13 din Apocalipsa.
Va puteti inchipui ce ingrozitoare exterminare am fi indurat daca in trecut dictatori ca Hitler ar fi avut in mainile lor o tehnolohie de o asemenea forma, inat sa ne controleze fiecare operatiune si sa ne localizeze in orice moment oriunde ne-am afla pe planeta ?
Unii spun cu naivitate impregnat mai degraba cu lasitate:
" Pe mine nu ma deranjeaza sa vada tot ce fac pentru ca sunt curat si nu am tem !"
Noi suntem de acord cu ei ca sunt curati. Lucrul de care ne temem este insa acesta: ce se va intampla daca sistemul ajunge pe mana vreunuia murdar, care ii uraste pe cei cuarti ? Ce se intampla atunci ? Cand va dori sa-i extermine pe cei curati, ce posibilitate vor mai avea ei sa-si ceara dreptatea si unde se vor refugia ca s-o gaseasca?
Nici nu mai stim cati imparati din trecut avand puterea in mana lor,i- au persecutat numai pe cei curati si sfinti si de mana lor au murit ca martiri , milioane de nevinovati si sfinti.
(...)
Asa cum s-a profetit cu exactitate ca acela care il va trada pe Hristos va cere in schimb o suma anumita de 30 de arginti si cum profetia s-a implinit litera cu litera si nici un argint n-a lipsit, tot asa s-a profetit ca intr-un anumit moment se va impune pe pamant un asemenea sistem economic incat pentru a putea face schimburi, pentru a putea vinde sau cumpara sau lucra cu banii, va trebui sa primesti un semn gravat pe mana sau pe frunte, care va avea si un element in plus : va avea asupra sa numarul Antihristului, care este 666.
Unii spun ca nu-i deranjeaza daca primesc numarul 666.
In ceea ce priveste faptul de a primi semnul sau numarul semnului pe mana lor dreapta sau pe frunte ( Apocalipsa 13,16) Sfanta Scriptura este foarte limpede si avertizeaza ca acest semn exterior echivaleaza cu o lepadare. Cu toate ca este un simbol exterior, are totusi prelungiri spirituale si, ca urmare chinul noastru vesnic adica iadul : " si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor si nu au odihna nici ziua, nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei " ( Apocalipsa 14,11 )
In ceea ce priveste subiectul cartii de identitate, credem ca circulara Sfantului Sinod este foarte limpede cand spune : " Nu e cu putinta ca un crestin sa fie indiferent la introducerea voita si sitematica a acestui numar in viata sa"!
De asemenea si Parintele Paisie Aghioritul in 1987, in foaia sa cu titlul Semne ale vremurilor-666 a scris :
" Asadar cu toate cele spuse de mine mai inainte, putem auzi din pacate, o gramada de lucruri prostesti ale creierului spuse de anumiti contemporani. De pilda,unul spune : Eu voi primi cartea de identitate cu nr 666 si voi pune langa ea o cruce". Tot asa se mai pot auzi o gramada de asemenea prostii spuse de unii care cred ca astfel se vor sfintii, in timp ce toate acestea sunt doar amagiri. "
Ceea ce va trebui sa stim foarte bine este ca toate au inceput si un sfarsit. Ca sa intelegeti ce dorim sa va spunem va vom da un exemplu:
pana cand sa ajunga cineva sa comita actul desfranarii trupesti, care este un act deja implinit, va trece treptat prin diferite stadii. Inceputul pacatului este bantuirea gandurilor necurate care loveste mintea.
Asadar vede cineva o femeie frumoasa si gandul il indeamna la rau.
Daca mintea omului nu nutreste o ura neimpacata fata de pacat si iubire fata de Dumnezeu, datorita inclinatiei sale pacatoase si datorita vinovatiei sale se creaza inlauntrul sau imagini ale dorintei. Daca mintea omului ar nutri o ura neimpacata fata de pacat si ar avea iubire fata de Dumnezeu atunci n-ar trece la la doilea stadiu la pacatului, care este consimtirea la ceea ce sfatuieste gandul. Daca omul este inclinat spre pacat va consimti, justificandu-se si considerand de fapt ca nu este nimic, plasnuid in imaginatia sa scene ale savarsirii pacatului. Asadar ajunsa la acest punct mintea devine prizoniera, e inrobita si , inofensiva cum se gaseste, e tarata si impinsa catre ultimul stadiu al comiterii pacatului cu trupul.
Fara indoiala ca in orice stadiu s-ar afla un om, dandusi seama de slabiciunea sa si luptand cu umilinta, harul lui Dumnezeu il va acoperi si nu-l va lasa sa cada.
Vedem asadar ca pacatul este introdus sistematic, cu metoda si cu viclenie in om. Cu cat mai devreme isi da seama mintea de insinuarea pacatului si il respinge cu atat mai usor se desface din mrejele lui si scapa de urmarile caderilor sale.
Cunoscand Ziditorul si Dumnezeul nostru, ca nimeni altul, siretlicurile duhului raului, pentru a ne pazi de caderea in pacat, ne-a dat porunca sa cautam imparatia Lui, respingand fiecare gand rau, si a hotarat ca si caderea mintii in primul stadiu, care este consimtirea la pacat, este pacat. De aceea a si spus ca " oricine vazand o femeie si poftind-o, deja a savarsit desfranare cu ea in inima sa " ( Matei 5, 28 )
Cu acest exmplu vedem ca si in privinta lui 666 este valabil acelasi lucru: cei care vor sa-l impuna oamenilor, condusi de experienta tatalui lor celui viclean, il introduc metodic in viata oamenilor.
Inainte de toate vedem ca numarul 666 e promovat de organisme internationale, la diferite manifestari internationale, la intalnirile sportive, ca se insinueaza si apare pe firmele magazinelor, pe jucarii, pe obiecte de uz casnic, pe monede, pe cartele de tot felul s.a.m.d
Instadiul initial am vazut ca acest numar se introduce fara sa bagam de seama; iar cei ce-l promoveaza fac acest lucru ca sa cantareasca in ce masura avem mintea limpede si reactionam, astfel incat sa poat trece la actiuni pe care le au pregatite.
Daca vor constata ca mintea oamenilor nu este interesata de nimic altceva inafara de" paine si circ" vor trece incet incet la al doilea stadiu, plasand de acum inainte acest numar in mod vizibil in situatiile sau la manifestarile pe care le-am pomenit mai sus.
Daca vor constata din nou ca unii incep sa intelega ce se intampla, vor incerca prin organele lor fie sa convinga oamenii ca totul este intamplator, fie sa ridiculizeze aceasta tema. Cel mai important lucru este ca se vor stradui sa reuseasca in a-i familiariza pe oameni cu aceasta chestiune. De exemplu : cand mai demult,cineva fura 1000 de drahme, toate ziarele dezbateau tema zile intregi; crescand insa pacatul furtului si ajungand astazi sa se fure miliarde, cand auzim ca s-a furat de la cineva 200.000 de drahme, nu mai dam, nici o importanta, pentru ca ne-am familiarizat cu furtul de miliarde. Acest lucru se intampla si cu omorul; daca mai demult era omorat cineva, se facea mare valva si aveau loc mari dezbateri care durau luni de zile. Astazi un omor, o crima, daca nu trece neobservata, se va discuta despre ea cel mult pana la urmatorul buletin de stiri, si acest lucru este cel mai rau.
Ce ne deranjeaza sa primim numarul 666 ? si ca si cand n-ar fi fost de ajuns, le si reproseaza celor care lupta cu buna credinta.
Unii spun fara sa gandeasca prea mult: " Si de ce ne temem"? Amintim tuturor acestora care gasesc incontinuu pretexte pentru pacatele lor ca inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu ( Psalmul 110,10 ) , care este insa o teama dezinteresata, izvorand din straduinta unui suflet cucernic si credincios, de a nu face ceva ce nu i-ar placea lui Dumnezeu sau ceva care L-ar mahni.
In ceea ce priveste subiectul nostru, daca ne temem , ne temem sa nu-L intristam pe Duhul Sfant :" Sa nu intristati Duhul cel Sant al lui Dumnezeu, intru care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii" ( Efeseni 4, 30 ), asa cum spune indemnul Apostolului nostru, toti cei care protesteaza si pun inainte piepturile lor arata ca nu se tem de nimeni si merg impotriva sistemului mondial; lucru pe care ceilalti nici macar nu-l pot intelege, fiindca se tem sa nu piarda bunurile lor materilae de care se bucura si care, provin direct de la cei acre-si impun planurile lor antihristice.
Astazi vedem teologi, duhovnici, etc ,care pe de o parte spun este, iar pe de alta spun poate nu este, aratand astfel, fara sa se ascunda, ca ei insisi sunt lipsiti de o vedere duhovniceasca si ca sunt purtati si dusi de valuri, purtati incoace si incolo de orice vant al invataturii, prin inselaciunea oamenilor, prin unealta ratacirii" ( Efeseni 4,14)
Prin aceasta purtare si prin acesta conduita a lor, singurul lucru pe care-l reusesc este sa se expuna continuu pe ei insisi si sa dovedeasca in mod real ca nu vad.
Sfintii nostri cand spuneau da era da si cand spuneau nu era nu. Adeverind acest lucru Apostolul Pavel scrie :"Credincios este Dumnezeu, ca n-a fost cuvantul nostru catre voi da si nu "( II Corinteni 1,18). Atfel, ei insisi, prin atitudinea lor, arata tuturor celor care ii asculta ca dau atentie cuvantului Evangheliei si toate cate le scrie Parintele Paisie in carte sa " Parinti athoniti si intamplari din Muntele Athos" : " Daca cumva vineva dintre noi parintii egumeni, este putin nevazator duhovniceste, sa nu cerem supunere oarba de la calugari, ca sa nu cadem cu totii in prapastie , asa cum scrie: "si daca orb pe orb va calauzi vor cadea amandoi in groapa."
Parintele Paisie datorita sufletului sau purificat si mintii sale cu totul limpezi si curate, a vazut toate cate se intampla. .." ..in timp semnele apar foarte limpezi; fiara de la Bruxelles, cu 666, a sorbit aproape toate statele in computer".
Trebuie sa intelegem foarte bine ca, in ciuda faptului ca exista o ierarhie a robilor Bisericii care sunt obligati sa fie strans legati si uniti cu Capul, totusi, pentru ca ei sunt robi, dar traiesc in libertate, in orice moment vor dori pot refuza cuvantul lui Dumnezeului nostru si folosi propria lor judecata si pot urma propria lor vointa. Aici incepe problema, pentru ca in timp ce aparent sunt robi ai lui Dumnezeu, de fapt servesc propria lor vointa, facand uz de propria lor judecata.
Sa vedem ce ne spune Domnul despre ceea ce trebuie sa facem in acest caz:
Pe cand Domnul Hristos se afla pe pamant impreuna cu ucenicii si cu Apostolii Sai, la un moment dat i-a indemnat sa fie atenti la invatatura fariseilor; si aceasta pt a distinge daca ei cauta cu adevarat cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
Atunci a spus : " Carturarii si fariseii au sezut in scaunul lui Moise; deci toate cate va vor zice voua faceti-le si paziti-le; dar dupa faptele lor nu faceti, ca ei zic , dar nu fac" ( Matei 23,2-3 )
Sa vedem aici cu luare aminte ce spune Hristos: " Carturarii si fariseii au sezut in scaunul lui Moise ".
Cu aceste cuvinte Domnul nostru face cunoscut ucenicilor Sai ca scaunul pe care sezuse mai inainte Moise si din care invata poporul cuvantul lui Dumnezeu ca reprezentant al Lui il luasera acum carturarii si fariseii, oameni plini de ipocrizie. Cu toate ca scaunul si l-au insusit oameni plini de patimi, Hristos nu ii indeamna totusi pe ucenicii Sai si nici poporul sa plece de langa acest fel de invatatori si nici nu-i indeamna sa nu-i asculte, ci ii sfatuieste in felul urmator : " Toate cate va vor zice voua faceti-le si paziti-le ".
Sa fim cu luare aminte la ceea ce spune : " cele ce va spun sa paziti, sa paziti"!
Vedem ca Hristos Domnul nostru pentru ca ei se gasesc ierarhic pe scaunul lui Moise, nu ne-a dat porunca sa asculatm de ce este al lor, adica de produsul propriei lor ratiuni si gandiri, adica de ceea ce izvoraste din criteriile lor interesate.
Ne-a dat porunca sa-i ascultam numai in ceea ce ne spun sa pazim. Cuvantul "a pazi" se refera la tot ceea ce Domnul ne-a spus sa implinim sau tot ceea ce este scris in Sfanta Scriptura ( sau tot ceea ce a fost legiuit de Parintii Bisericii prin sinoadele ecumenice )
Ei , asadar au datoria de a asculta cuvantul lui Dumnezeu si, prin urmare, de a ne indemna pe noi sa-l pazim.
Daca ei ca robi ai lui Dumnezeu, aflandu-se in libertate, nu vor voi sa dea ascultare anumitor lucruri, vor fi liberi sa nu dea ascultare, suportand insa toate consecintele pe care le aduce cu sine apostazia, aceasta neascultare si indepartare a lor de cuvantul lui Dumnezeu.
Noi, fiindca suntem datori sa ascultam numai poruncile Domnului nostru, intrucat cei ce ne sunt superiori ierarhic nu ne indeamna sa pazim vreuna din poruncile Domnului nostru, nu suntem datori sa-i ascultam; daca am fi datori cuvantul lui Dumnezeu ar spune : toate cate vi le spun voua faceti, faceti-le; adica toate cate vi le spun voua sa le infaptuiti. Dimpotriva nu numai ca nu trebuie sa ascultam parerile lor, dar Apostolul Pavel este mult mai aspru si spune " Chiar daca noi, sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceasta pe care v-am vestit-o , sa fie anatema !" ( Galateni 1,8 ).
Terminand cuvantul Sau, Domnul a spus : Dar dupa faptele lor nu faceti, ca ei zic, dar nu fac" ( Matei 23,3). Aici ne putem minuna de maretia dragostei lui Dumnezeu, care ne indeamna sa pazim tot ce ne spun ei sa pazim, nu insa sa si facem ce fac ei, pt ca prefacandu-se , ei vor spune, dar nu vor infaptui. Aici Domnul ne arata ca nu trebuie sa-i judecam si faptele lor viclene sa nu devina cauza a departarii noastre de El.
(...) In Ortodoxie nici un papa nu L-a inlocuit pe Domnul nostru Hristos prin infailibilitatea sa. Prin urmare daca vedem ca cineva nu cauta cele ale lui Dumnezeu, avem atatia alti buni episcopi si preoti etc, care le cauta pe cele ale lui Hristos si putem sa-i asculatm pe ei spunandu-ne ce trebuie sa pazim. Apostolul Pavel , intr-un asemenea caz sfatuieste asa :" Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta...departeaza-te de unii ca acestia ( I Timotei 6,3,5 )
Esential, asadar nu este numar 666. Acest numar este pur si simplu un element in plus pentru a ne trezi. Ceea ce nu vrea Dumnezeu de la noi este sa ne invoim sa revindem diavolului libertatea pe care El ne-a daruit-o prin sfintitul Sau Sange, rascumparandu-ne din blestemul legii.
Daca nu cautam , fratilor , imparatia lui Dumnezeu si cu nepasare vom lasa sa se instaureze imparatia aceluia al carui numar al numelui este 666,atunci, in masura in care suntem nepasatori , vom fi nevoiti sa suportam si consecintele nepasarii; astfel, de vreme ce fiecare isi va suma partea de raspundere care i se cuvine, va ridica pe umerii sai povara cu neputinta de ridicat a grijii pentru sine, pt a constata apoi foarte limpede ceea ce pan acum nu stia : " Fara de Mine nu puteti face nimic : ( Ioan 15,5 )
(...) Domnul nostru ne-a aratat raspicat cauza pentru care ratacim si care este necunoasterea Scripturilor. Cand pe Sfanta noastra Scriptura "s-a asternut praful si se odihnesc paianjenii" si singura noastra sursa de informare sunt mijloacele de informare in masa- televiziunea, ziarele, radioul- e de la sine inteles ca ratacim de colo-colo si ca suntem in primejdie de a ne pierde cu totul mintile. Asa cum se stie, aproape toate mijloacele de informare in masa- din cate se spune slujesc interesele economice ale stapanilor lor.
Daca stam putin si studiem si ce spun si programele lor, vom pricepe ca in marea lor majoritate, cu desigur , rare exceptii, se opun celor poruncite noua de Domnul nostru Iisus Hristos. Numai Sfanta Scriptura si Vietile Sfintilor slujesc si urmaresc cu adevarat interesul nostru duhovnicesc si trupesc.
Cel dintai izvor, adica Sfanta Scriptura si Vietile Sfintilor, are drept scop sa curateasca mintea noastra cea nevinovata si sa o insanatoseasca. Celalalt izvor- mijloacele de informare in masa- are drept scop intunecarea mintii prin multimea nesfarsita de gunoaie, dar cu cat mai repede va pricepe cineva cum stau lucrurile, cu atat mai putine vor fi consecintele, nefaste asupra trupului si sufletului sau si cu atat mai putin va fi nevoit sa lupte ca sa-si ingrijeasca sufletul pe care unii l-au transformat intr-o groapa de gunoi.
Sa fim atenti sa nu atragem asupra noastra ocara lui Hristos care ne numeste fatarnici pe noi toti, cei care zicem ca nu vedem ce se intampla : " Tot nu intelegeti, nici nu pricepeti? Atata de invartosata este inima voastra? Ochi aveti si nu vedeti, urechi aveti si nu auziti si nu va aduceti aminte ? ( Marcu 8, 17-18 )
" Fatarnicilor, fata cerului stiti sa o judecati, dar semnele vremurilor nu puteti " ( Matei 16,3 )
Unii ne-au intrebat :" De vreme ce toate sunt scrise ca vor veni , atunci de ce ne mai impotrivim ?"
E doar un pretext si o justificare pentru a ne ascunde moralul nostru scazut. (...)
Aceasta arata ca sunt niste oameni fara idealuri care intotdeauna vor fi tarati de cursul navalnic al unui rau si care nu au nici cea mai mica dispozitie sa lupte pentru idealul lor, pentru Hristos Domnul nostru, ravnind numai un fotoliu comod, o masa buna, un portofel umflat.
Pentru ca Domnul nostru a spus ca va veni Antihristul, ce inseamna asta, fratilor ?
Ca trebuie sa-l asteptam si sa-l primim cu bratele deschise?
Cand unii inteleg tot ce am spus aici, dar au un moral scazut-lucrul care binenteles nu se potriveste cu a fi crestin- spun :" Ei, ce putem face in fata UE ? sau "cum putem noi sa ne impotrivim acestor forte obscure ?
Aici e greseala in care am cazut noi toti si pe care stramosii nostri , in situatii asemanatoare, n-au facut-o. In toate lucrurile ne bazam pe ce putem face noi, dar noi nu putem face nimic singuri fara ajutorul lui Dumnezeu.
Iar Dumnezeu nu ne cere sa facem ceva, pentru ca stie neputinta noastra ci cere numai sa-I aratam ca nu dorim ceea ce nu-I place nici Lui si cere sa o spunem in orice mod : " Nu"! de aici mai departe este treaba Lui. El ne va apara tara in modul Sau preaintelept.
De aceea sa nu vedeti problemele care se afla in fata d-voastra ca pe niste munti, ca sa nu deveniti nelucratori. Datoria noastra este sa aratam buna noastra dispozitie, anume ca nu suntem de acord cu toate acestea, si prin urmare, ca nu le acceptam.
Sa nu uitam nici faptul ca Dumnezeu intotdeauna i-a ales pe cei putini si pe cei slabi, tocmai ca sa-i faca de rusine pe cei puternici, pe cei multi si pe cei intelepti.

Autorul acestei carti marturiseste public ca in lupa personala pe care si-a sumat-o , aceea de a-i informa pe fratii sai duhovnicesti , inainte de a o incepe n-a pus drept criteriu ceea ce va placea lumii.
In ce-i priveste pe ceilalti pe cei care nu au o parere buna despre nimeni si , prin urmare nici despre scriitor, are sa le spuna ca niciodata nu e posibil ca un preot sau un calugar sa-si tina gura inchisa, temandu-se ca nu cumva sa fie acuzat, denuntat, amenintat, sau sa i se creeze alte probleme. Un preot care intr-adevar lucreaza ca un rob pentru Domnul sau isi jertfeste pana si sufletul, urmand sa-L slujeasca cu credinta si sa-L marturiseasca in fata oamenilor.
(...) De altfel un rob plin de buna credinta, care-L iubeste pe Domnul sau nu va dori sa aiba parte de la oameni de un tratament mai bun deact a avut El.
Unii frati ai nostri- din pacate si anumite fete bisericesti- se pare ca abordeaza in chipul amintit si situatia aparuta in zilele noastre, de care este vorba si in aceasta carte.
Cand se gasesc fata in fata cu ea si trebuie sa o infrunte, incearca sa intorca cu disperare pagina si-i auzi spunand cu arta, acoperindu-si problema " Noi ne ocupam cu Hristos si nu cu Antihristul!"
De fapt , nu inteleg ca atunci cand spun doresc lumina sau urasc intunericul, e acelasi lucru si ca il iubesc pe Hristos sau il urasc pe Antihrist si incerc sa evite orice legatura cu el , pentru ca nu-l vreau nici pe un simplu card, nici pe cartea mea de identitate, si nici pe mana mea sunt in acelasi spirit.
Noi fratilor, avem in fata noastra aceasta pagina concreta de istorie si chiar daca ceva nu ne place, nu o intoarcem ca sa evitam continutul ei, pt ca chiar daca am intoarce-o, nu inseamna ca ea inceteaza sa mai existe. Vrem ca , privind-o in fata si intr-un mod corect, cu credinta in Hristos, s-o infruntam si asta cat mai devreme. Daca cineva dintre dvs crede ca problema se rezolva numai inchizand ochii si nemaiprivind-o, atunci sa imite exemplul strutului pe care-l iubeste.
Sigur cunoastem ca ii punem la grea incercare pe toti aceia pe care ii informam, pentru ca deja e adevrat ce a spus Domnul:" De n-as fi venit si nu le-as fi vorbit , pacat nu ar avea; dar acum nu au cuvant de dezvinovatire pentru pacatul lor" ( Ioan 15,22 ).
Fiecare dintre noi trebuie sa cunoasca ca toata taina faradelegii se lucreaza prin ingaduinta lui Dumnezeu, pentru ca El lasa sa fie astfel cu un singur scop, asa cum spune Apostolul Pavel :" pentru a fi judecati toti " cei care n-au primit iubirea adevarului, ca ei sa se mantuiasca si de aceea Dumnezeu le trimite o lucrare de amagire, ca ei sa creada minciuni, ca sa fie osanditi toti cei ce n-au crezut adevarul, ci le-a placut nedreptatea" ( II Tesaloniceni 2, 10-12 )."

Nota:
Fragment preluat din carte intitulata "La apusul libertatii" scrisa de Ieromonahul Hristodul Aghioritul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu