"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 octombrie 2014

O minune a Sfintei Parascheva !

" In vara anului 2011 am ramas o noapte la o familie din Bucuresti si printre altele sotia mea mi-a povestit urmatorul lucru minunat :
In urma cu doi ani am fost de ziua Cuvioasei Parascheva la Iasi la mostele ei si m-am inchinat. Si vreau sa spun ca fata de Cuvioasa am o evlavie deosebita. Dar anul trecut nu m-am gandit sa ma duc fiindca a trebuit sa merg la serviciu. Si aici vreau sa adaug ca femeia are o functie mai mare.
In noaptea care esra spre ziua Cuvioasei am avut un vis. Se facea ca stateam la rand cu oamenii ca sa ajung sa ma inchin la moastele Cuvioasei.
Si asa am stat toata noaptea inaintand incet pentru ca radul era foarte lung, dar cand mai aveam vreo cincizeci de metri m-am trezit.
Visul a fost foarte real si cand m-am trezit ma dureau foarte tare picioarele ca si cum as fi stat toata noaptea in picioare. I-am povestit sotului meu visul si el m-a intrebat daca am apucat sa ma ichin la Moastele Cuvioasei.
 Zicandu-i ca nu, a zis :
- Si ce mai stai, urca in tren si du-te la Iasi ca te cheama Cuvioasa ca sa te inchini la Moastele ei. Si cu serviciul ce fac ?
- Lasa ca sun eu si le spun ca a intervenit o problema si nu poti veni. M-am urcat in tren si am plecat spre Iasi.
Cand am ajuns cineva de acolo a reusit sa ma bage in fata, mai aproape de moastele Cuvioasei ca sa nu mai stau la rand pentru ca erau foarte multi oameni.
Cand persoana m-a lasat undeva la rand mai aproape de moastele Cuvioasei atunci am recunoscut locul din vis ca pana acolo ajunsesem cand m-am trezit.
Am recunoscut chiar si oamenii care stateau la rand ca erau aceiasi din vis. Deci am inaintat incet spre Moastele Cuvioasei rugandu-ma in mintea mea.
Intre timp cumparasem un teanc de iconite cu chipul Cuvioasei ca sa le ating de Sfintele Moaste si sa le impart la cunostinte la intoarcere. Cand am ajuns la racla Cuvioasei, am vazut-o pe Sfanta vie in fata ea.
 De emotie am scapat teancul cu iconite care s-au imprastiat pe racla sfintei. Picioarele imi tremurau si inceracm sa adun iconitele de pe racla sfintei in timp ce oamenii se inchinau si treceau mai departe.
Dupa cateva minute am plecat si eu launadu-mi ramas bun de la Cuvoasa Parascheva si multumindu-i pentru toate darurile."

Pentru rugaciunile Sfintei Cuvioase Parascheva, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi . Amin


Nota : Fragment preluat din cartea " Povestiri duhovnicesti " autor Monah Pimen Vlad

3 comentarii:

 1. Леп текст, а више о манастиру Хиландар на http://www.hilandar.info , и о везама Свете земље и Хиландара на http:// www.svetazemlja.info.

  RăspundețiȘtergere
 2. sf cv paraschiva este o sfinta calugarita.
  iisus hristos a foost pe pamint un calugar in societate.
  sfinta este mireasa cerescului mire iisus hristos.
  calugarii si preotii si preotesele isi petrec viata alaturi de sfinti.ei inteleg cel mai bine sfintii.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bună tuturor, tocmai am descoperit o nouă platformă unde puteți face bani cu ușurință cu 100% securizată și sigură. Am luat legătura cu hackerii din America Express Card și am primit un card ATM gol, în valoare de 100.000 de dolari, cu o retragere zilnică de 5.000 de dolari, iar acum viața mea și cea a familiei mele sa schimbat complet. Sunt aici să împărtășesc și să depună mărturie despre lucrările bune ale hackerilor americani Card Express. Veți putea lua legătura cu aceștia acum dacă veți căuta asistență financiară pentru că sunt fiabili și încrezători în ceea ce privește lucrările de hacking, iar cardul ATM gol este sigur și securizat. Voi recomanda pe oricine care are nevoie de ajutor să-l contacteze pe adresa de e-mail: americaexpresscard@hotmail.com & WhatsApp pe +1 (845) 400-7115.

  RăspundețiȘtergere