"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 martie 2014

Rugaciune pentru oameni !

"Intram tacuti in semi intunericul bisericii si ne plecam cu evlavie genunchii in fata tainicului Tau altar. Fara sunet zboara in sus, spre boltile cufundate in penumbra, cea dintai rugaciune a inimilor infiorate, ce arde de dragoste nemarginita pentru Dumnezeu.
 In fata noastra licaresc cu flacara egala lumanarile. Se revarsa lin cantarile demult cunoscute, dragi inimii...Si in adancul sufletului emotionat tinde catre El, Cel rastignit de pacatele noastre, Care a patimit pentru noi, Care ne iubeste, rugaciunea fierbinte si curata :
Dumnezeule, Dumnezeule ! Vezi amarul nostru, vezi intunericul in care traim , vezi cum nazuiesc spre lumina Ta sufletele noastre !...Din inimi iubitoare, fierbinti, se inalta catre Tine rugaciune curata, inflacarata, pentru cei ce nu cunosc aceasta fericire de a se ruga Tie, pentru toti cei in ale caror suflete nu e nici o scanteie a marii Tale iubiri, care incalzeste si lumineaza inimile ! Acestia nu stiu ce fericire e pentru om sa Te simta in inima sa, ce fericire este dragostea catre Tine, cat de usor si de vesel este a le ierta toate oamenilor in numele Tau ! Tie, Mare si Milostive , ne rugam : da-le sa Te priceapa macar pentru o clipa, da-le sa se roage Tie macar o clipa cu inima renascuta si curatita de murdaria acestei vieti, da-le sa simta in inimile lor luminoasa si preafrumoasa dragoste de oameni ! Desteapta in inimile lor tot ce este bun si curat, tot ce a disparut sub mizeria vietii si doarme si acum in inimile lor somn adanc !"


Nota : Rugaciune preluata din cartea "Evanghelia pentru omul modern " autor Sfantul Vasile al Kinesmei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu