"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 septembrie 2013

Pentru cei ce o iubesc pe Sfanta Xenia !


Maine, 11 septembrie este praznuita Sfanta Xenia din Sankt- Petersburg. Pentru aceasta, cat si pentru cererile pe care le-am primit referitor la faptul daca am adresa sfintei, am scris mai jos locatia unde se pot trimite pomelnicele.
Mormantul Sfintei Xenia este in Cimitirul Smolensk cu biserica in cinstea " Icoanei Maicii Domnului din Smolensk ".
" Pretul " pomelnicului este cam la fel pe la toate manastirile din Rusia si se lasa 10 ruble / persoana.
Numele care se trec pe pomelnice sa fie ortodoxe si sa fie nume de sfinti (se scriu in limba rusa , ei sunt cam reticenti la limba engleza ).
Manastirile rusesti nu primesc pomelnice cu nume necrestine, ca sa spun asa.

Sfanta Xenia sa  binecuvinteze cu rugaciunile si sprijinul ei pe toti cei care ii cer ajutorul !  Doamne ajuta !

РOCCИЙCКАЯ  ФЕДЕРАЦИЯ
199048
г.Санкт-Петербург
ул.Камская, 24
Церковь Смоленской иконы Божией Матери
прот. Виктору Московскому
 
sau in alfabetul nostru

Viktor Moskovskij
the Church of " Smolenskoj ikony Bozhiej Materi "
Kamskaja Street 24
Sankt-Petersburg
RUSSIAN FEDERATION


" Tie celei alese, bineplacutei lui Dumnezeu si nebunei pentru Hristos, Sfanta si fericita maica Xenia, care ai ales nevointa rabdarii si relei patimiri, cantare de lauda iti aducem toti cei ce cinstim Sfanta pomenirea ta. Iar tu ne apara de vrajmasii cei vazuti si cei nevazuti, ca sa strigam tie : Bucura-te, Sfanta Xenia, rugatoare pururea bineprimita pentru sufletele noastre. "

Pentru rugaciunile Sfintei maicii noastre Xenia, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste si ne mantuiste pe noi. Amin

4 comentarii:

 1. As dori sa va intreb daca se trec si mortii pe pomelnic si daca pomelnicul se citeste o data sau 40 de zile la sfanta leturghie.
  Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doamne ajuta. Da, puteti trece si pe cei adormiti. Pomenirea lor depinde de suma pe care o trimiteti. Va dau un exemplu: daca sunt 5 persoane pe pomelnic suma este de 50 de ruble pe zi. Daca vreti sa puneti 40 zile suma este de 2000 ruble. In lei romanesti 2000 de ruble vine 200de lei.( doua milioane lei vechi )

   Ștergere
 2. Din Romania se primesc pomelnice? Si daca da, se scriu numele si cerintele in limba romana?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se primesc pomelnice din Romania, dar numele si cerintele se scriu in limaba rusa. Poate gasiti pe cineva sa va ajute, cineva care cunoaste alfabetul chirilic. Domane ajuta !

   Ștergere