"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 aprilie 2010

Stii tu oare, fiule?


"De ce se inchid norii cand campiile sant insetate de ploaie, si se deschid atunci cand campiile nu vor ploaie? Din pricina rautatii oamenilor, firea s-a turburat si si-a lepadat randuiala.
Stii tu oare, fiule, de ce tarinile rodesc slab primavara, iar vara dau recolta proasta? Pentru ca si fiicele oamenilor isi urasc rodul pantecelor lor si il ucid in plina crestere.
Stii tu oare, fiule, de ce izvoarele seaca si roadele pamantului nu mai au gustul de odinioara? Din pricina pacatelor oamenilor, prin care a intrat neputinta in toata firea.
Stii tu oare, fiule de ce neamul biruitor rabda infrangeri din pricina neintelegerii din launtru si din pricina vrajbei, si mananca painea amarita de lacrimi si uraciune? Deoarece i-a biruit pe varsatorii de sange din jurul sau, dar nu i-a biruit pe cei din launtru.
Stii tu oare, fiule, de ce maica nu isi poate indestula fiii? Pentru ca, alaptandu-i , nu le canta cantecul dragostei, ci cantecul urii fata de vecini.
Stii tu oare, fiule, de ce oamenii s-au uratit si au pierdut frumusetea strabunilor? Din pricina ca au lepadat chipul lui Dumnezeu, care din launtru, din suflet, daruieste frumusete fetei si au pus pomezi pamantesti.
Stii tu oare, fiule, de ce s-au inmultit bolile si infricosatele molime? Pentru ca oamenii au inceput sa creada ca sanatatea este furata de la natura si nu daruita de Dumnezeu. Iar ceea ce a rapit cu sila, cu indoita sila trebuie aparat.
Stii tu oare, fiule, de ce oamenii se lupta pentru pamant si nu se rusineaza de asemnarea lor cu cartitele? Pentru ca pamnatul le creste prin inima, iar ochii vad doar ceea ce creste in inima.
Si pentru ca, fiul meu, pacatul prea mult ii slabeste in lupta pentru ceruri.
Nu plange, fiule, in curand Domnul va veni si va indrepta toate."
------------
Sfantul Nicolae Velimirovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu