"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

duminică, 28 februarie 2010

Dumnezeiescul Copil


"Unei tinere evlavioase i s-a nascut dorinta de a-L vedea pe Domnul, copil de trei ani.
Intr-o dimineata a mers la biserica sa participe la Dumnezeiasca Liturghie. Dupa ce au plecat toti, tanara a ramas in biserica si s-a rugat Maicii Domnului, pana la amiaza, asa cum obisnuia. In timp ce se ruga, a vazut un copil de trei ani umbland in jurul Sfantei Mese. Copilul stralucea de lumina, iar frumusetea Lui era nespusa.
Evlavioasa tanara a crezut ca era copilul vreunui om bogat pe care l-au uitat in biserica.
Dupa ce l-a luat de mana a inceput sa-i vorbeasca cu bunatate si sa-l sarute, deoarece era foarte frumos si plin de Har. Dar si copilul o privea cu o privire blanda, ingereasca.
- Al cui esti copile? l-a intrebat tanara
Acela insa nu a raspuns nimic. Tanara a crezut ca nu poate vorbi, deoarece este inca mic. Ea insa avea mare dorinat sa-l auda vorbind. De aceea i-a spus:
- Copile, spune : " Bucuta-te, Cea plina de Har!"
Atunci pruncul a spus cu un glas dulce:
-" Bucura-te, Cea plina de Har!"
-" Spune: "Domnul este cu Tine!" l-a indemnat iarasi tanara.
-" Domnul este cu Tine!", a repetat Copilul.
Tanara a continuat sa-l indemne sa repete dupa ea toata cantarea ingereasca. Cand a ajuns la cuvintele: "Binecuvantat este rodul pantecelui Tau", Copilul Iisus cel smerit cu inima nu a repetat. Tanara a insistat inca de doua ori ca Pruncul sa spuna acele cuvinte. Insa Copilul, privind-o cu bucurie, i-a spus:
- Bucura-te si tu, iubita Mea fiica, caci ceea ce ai dorit ai vazut.
Dupa ce a spus acestea, dumnezeiescul Copil S-a facut nevazut.
Atunci acea tanara evlavioasa si virtuoasa si-a dat seama ca acel Copil a fost Insusi Stapanul Hristos. De atunci inima ei s-a ranit de dragostea Lui si mereu ii multumea ca i-a ascultat rugaciunea si a veselit-o cu dumnezeiasca Lui aratare."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu