"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 noiembrie 2009

Minunea din Siria

Panaghia Saidnaya

"În decembrie 2004, un arab saudit, musulman, s-a înfăţişat la mai multe agenţii de presa pentru a relata următoarea întâmplare de necrezut, care i s-a petrecut si care i-a schimbat viata.
Povestea aceasta a apărut la televiziune, la radio, pe internet, a circulat în ziare, reviste si broşuri în Arabia Saudita, în Siria, Palestina si în tarile vecine.
Aceasta minune a covârşit cu înfricoşata surprindere toata lumea araba – musulmana si întreg Orientul Mijlociu.
Acum câţiva ani, acel bărbat s-a căsătorit cu o musulmană foarte bogata, însa stearpa.
Anii au trecut si, în pofida tuturor străduinţelor si a cheltuielilor medicale însemnate, făcute la mulţi doctori, au rămas fara copii.
Părinţii lui i-au propus sa se căsătoreasca cu o alta femeie, păstrându-o si pe întâia sa soţie (legea locala îngăduie pana la patru casatorii concomitent).
Obosit, neliniştit si deznădăjduit, bărbatul nu a primit sfatul părinţilor săi, ci a ales sa plece în vacanta cu soţia sa în Siria.
Ajunşi acolo, au închiriat o limuzina si un şofer care sa îi poarte ca ghid în călătoriile lor prin Siria. De-a lungul vacantei, şoferul a observat ca perechea saudita părea amarata, îndurerata, mâhnita.
Deoarece devenise apropiat de pereche, şoferul i-a întrebat îngrijorat de ce sunt nefericiţi – poate pentru ca nu sunt mulţumiţi de felul în care conduce excursia?
Perechea i-a mărturisit şoferului ca pricina nefericirii lor este neputinţa de a avea copii. Şoferul, care era si el musulman, le-a spus atunci ca, în Siria, creştinii ortodocşi au o manastire numita Panaghia Saidnaya (nume compus dintr-un cuvânt grecesc care înseamnă Preasfânta si un cuvânt arab care înseamnă Doamna noastră) si ca mulţi oameni care nu pot avea prunci se îndreaptă către icoana ei făcătoare de minuni.
Ei merg la manastire si li se da sa mănânce din fitilul candelei care arde înaintea icoanei celei minunate.
Iar apoi „Maria” creştinilor le da cele ce doresc, după credinţa lor. Însufleţiţi de emoţie, arabul saudit si soţia sa i-au cerut şoferului sa îi duca la mănăstirea „Saidnaya” a „Doamnei Creştinilor”, spunând:
„Daca vom avea un copil, mă voi întoarce si îţi voi da 20.000 de dolari SUA, iar mănăstirii 80.000 de dolari SUA”.
Astfel, s-au dus la manastire si au făcut precum li s-a zis. Mai apoi, s-au întors la ei acasă si după ceva vreme, femeia a fost găsita însărcinata. După câteva luni, a născut un băieţel minunat.
A fost cu adevărat o minune a Doamnei noastre, de Dumnezeu Născătoarea. Acum, de îndată ce soţia sa a născut, bărbatul saudit a vrut sa se întoarcă în Siria, ca sa-si tina făgăduinţele pe care le făcuse.
La întoarcere, l-a sunat pe acelaşi şofer si i-a cerut sa îl ia de la aeroportul din Damasc.
Însa şoferul era un om viclean si rău, si i-a convins pe doi prieteni ai săi sa meargă împreuna cu el la aeroport ca sa îl ia pe bogatul arab saudit, sa îi ia banii si sa îl omoare.
Aşadar, l-au luat pe bogătaş de la aeroport, iar el, în timp ce conduceau, fara sa îşi dea seama ca plănuiseră sa îl omoare, le-a spus prietenilor şoferului ca le va da fiecăruia dintre ei 10.000 de dolari SUA.
Fiind ei tot nemulţumiţi, s-au abătut de la drumul câtre manastire si au mers într-un loc pustiu, unde l-au omorât pe bărbatul saudit, apoi i-au tăiat capul si celelalte parţi ale trupului sau (mâinile si picioarele) în bucata.
Orbiţi de patima si copleşiţi de fapta groaznica pe care tocmai o săvârşiseră, au pus ramasitele bărbatului în portbagajul maşinii, în loc sa le părăsească acolo. După ce i-au luat banii, ceasul si tot ce mai avea, au purces sa caute un alt loc pustiu pentru a scapă de rămăşite.
Apoi, pe când se aflau pe autostrada naţionala, maşina a făcut o pana si s-a oprit în mijlocul drumului.
Cei trei s-au dat jos ca sa vadă ce se întâmplase cu motorul.
Un trecător s-a oprit sa îi ajute, însa ei, temându-se ca nu cumva sa se descopere fapta lor cea groaznica, au spus ca nu au nevoie de ajutor.
Însa în timp ce pleca, motociclistul în trecere a observat sânge picurând din spatele vehiculului, si a chemat politia pentru investigaţii, căci întreaga scena si cei trei oameni dădeau de bănuit.
Poliţiştii a sosit si, văzând sângele de sub maşina si de pe asfalt, au ordonat deschiderea portbagajului.
Ei bine, atunci când au deschis portbagajul, dintr-odată!, bărbatul saudit s-a sculat, în chip vădit si minunat în viata si teafăr, zicându-le: „Chiar acum aceasta Panaghia a isprăvit sa-mi coasa gatul, chiar aici -si le-a arătat zona mărului lui Adam- după ce mi-a cusut restul trupului”.
Văzând aceasta, cei trei ucigaşi si-au pierdut de îndată minţile – au înnebunit. Politia le-a pus cătuşele si în timp ce erau purtaţi către un spital de nebuni, criminalii strigau ca este cu neputinţa ca bărbatul saudit pe care îl omorâseră, decapitaseră si măcelăriseră sa mai fie în viata.
Sauditul a mers la un spital pentru a fi examinat de către doctori, iar aceştia au confirmat si au întărit faptul ca cusăturile erau făcute de putina vreme, validând astfel aceasta întâmplare minunata.
Cusăturile erau, si sunt încă, evidente. Atunci când sauditul a ieşit din portbagajul maşinii, părea a fi, literalmente, făcut din nou (pus laolaltă), mărturisind într-una ca Panaghia a pus la loc trupul sau si l-a înviat cu ajutorul Fiului ei.
Imediat după aceasta, arabul saudit si-a chemat rudele din Siria, si au mers toţi împreuna la mănăstirea Panaghiei Saidnaya, dând lauda, slava si rugăciuni, iar în locul darului iniţial de 80.000 dolari SUA (pe care îl făgăduise), a dat 800.000 de dolari SUA pentru Născătoarea de Dumnezeu.
Astăzi, atunci când bărbatul acesta istoriseşte amânuntele acestei minuni copleşitoare, îsi începe povestirea cu cuvintele:
„Pe când eram musulman, mi s-au petrecut cele ce urmează…” – ceea ce arata ca nu mai este musulman, nici el, nici familia sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu