"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 octombrie 2009

Icoanele Sufletului (prima parte)Cred ca fiecare dintre noi avem cel putin o icoana care troneaza in sufletele noastre mai mult decat celelalte.
Cunosc oameni care au mai multe sau mai bine zis pe masura ce inainteza in viata duhovniceasca ajung sa dobandeasca tot mai multe si din una singura, care la inceput le era cea mai draga, ajung sa le fie toate cele mai dragi.
Pentru mine Icoana sufletului meu este Ierusalimita si cumva poate pe masura ce trece timpul se inmultesc icoanele preferate , caci toti Sfintii ne devin prieteni dragi din momentul cand ii aducem in casa..... dar cea scrisa in sufletul meu ramane Icoana Maicii Domnului de la Mormantul ei.
Maica Domnului este pentru noi crestinii -ortodocsi o a doua mama si sustinatoare a vietii noastre pe acest pamant.
Stau de multe ori si incerc sa identific momentul cand am inceput sa ma apropii de Ea, dar sincer nu-mi dau seama.
Stiu doar ca mi-am dorit s-o am cu adevarat in viata mea si mai departe pot spune ca Ea a infaptuit toata lucrarea.Toate sentimentele mele si tot dorul de Ea , sunt de la Ea si sprijinul si intelegerea ca este cu mine zilnic chiar si atunci cand nu o am in gandurile mele.
Aceasta, postata aici este infatisarea ei pe care sufletul meu o cauta...Imi doream o icoana a Maicii Domnului cu Sfantul Acoperamant....de mult timp as putea zice si multe icoane cu Sfantul Acoperamant am vazut,toate mi-au fost dragi , dar doar aceasta m-a facut sa plang.
Infatisarea ei ca un copil fragil , dar matur care protejeaza toata lumea cu omoforul in maini, e cutremuratoare.Fetisoara pura si inocenta si atat de serioasa ,umerii slabuti ,ochii mari si adanci ,gatutul ei micut....
Cred ca multe sunt ceea ce simtim si putine ne sunt cuvintele...
Sa ne fie Maica Domnului , Acoperamant al sufletelor noastre in toate zilele vietii si sa o iubim cu adevarat, caci bine ne este noua sub mainile Maicii Domnului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu