"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 decembrie 2013

Semnele ereziilor !


Tara noastra, Grecia Ortodoxa ( si nu numai ), in ultimii ani a devenit spatiul “ actiunilor misionare “ ale multor erezii. Asa numitele erezii nou –aparute sau secte, noi miscari religioase sau religiile tineretului – deoarece recruteaza discipoli-victime, mai ales dintre tineri- au inceput sa se arate in Grecia de prin anii ’70. Pana atunici a veam “numai” pe cunoscutii hiliasti sau, cum se intituleaza ei ca sa insele, - Martorii lui Iehova si cateva grupari protestante. Dar, odata cu trecerea timpului, atat inselarile, cat si ereziile, se inmultesc si inca in progresie geometrica. Astfel,la Al VII-lea si Al VIII-lea Congres Panortodox al Delegatiilor Bisericilor Ortodoxe si al Sfintelor Mitropolii, care au avut loc la Aliarto-Beotia (…) 1995, si respectiv Cipru in octombrie 1996, avand ca tema, asa numitele noi erezii totalitariste sau culte distrugatoare, s-a intocmit un catalog ce cuprinde aproximativ 430 organizatii care nu sunt compatibile cu Credinta Ortodoxa.(…) Daca va vrea cineva sa se refere la cauzele acestui fenomen al ereziilor va avea multe de spus. Dar ne vom rezuma aici numai  la cele mai importante. Erezie insemana abatere de la dreapta credinta. Ea inseamna minarea drumului spre mantuire.
Precum scrie Sfantul Apostol Pavel in Epistola I-a catre Corinteni : “ Caci trebuie sa fie intre voi si eresuri, ca sa se invedereze intre voi cei incercati “ ( I Corinteni 11,19 ). Cauza tuturor ereziilor a fost dintru inceput mandria omenesca, care, asa cum spune Sfantul Efrem Sirul, “ nesuferind lucrul cel vechi, doreste sa faca inovatii. Omul mandru nu suporta sa urmeze Traditia Bisericii, crezand ca el insusi poate talcui mai bine Sfanta Scriptura. Si astfel, taind si spanzurand, lepadand si adaugand, face o religie pe masura lui. Asa au inceputr toate ereziile crestine, incepand cu “ prim asi cea mai buna “ sau, mai bine zis, cu prima si cea mai rea- nu cronologic ci axiologic - , adica cu erezia papistasilor, pe care unii in mod gresit ii numesc romano-catolici ori, si ami rau, biserica romano-catolica.
Deschidem aici o mica paranteza, deoarece subiectul pe care l-am atins este important. Asadar , potrivit cu constiinta noastra ortodoxa si cu Traditia noastra patristica, Biserica Ortodoxa constituie singura Biserica a lui Hristos. Nu exista mai multe “ biserici “. Cel care se rupe de aceasta Biserica, nu poate forma o alta biserica, ci o erezie. Este bine sa spunem lucrurilor pe nume, deoarece in zilele noastre s-a inmultit foarte mult confuzia.
Nu numai asa-numitele “ erezii crestine “ , ci si toate ereziile si ratacirile din istoria omenirii incep de la mandria omeneasca, pe care o exploateaza diavolul, vrajmasul mantuirii noastre. Referindu-ne mai ales la asa numitele “ noi erezii “ care inunda astazi lumea si tara noastra, observam urmatoarele : Intr-o mare masura dezvoltarea lor se datoreaza falimentului sistemelor antropocentrice, pe care le-a creat omul European rupt de Ortodoxie, incepand de la filosofia scolastica si teologia Evului Mediu si savarsind cu existentialismului ateu al secolului al XX-lea, cat si sistemelor capitalismului ateu din Apus si la cel marxist-leninist in Rasarit.
Omul, in interiorul acestor sisteme, precum si in stiinta si tehnologie, a pus bazele unor asteptari de natura religioasa. A crezut ca I se vor rezolva toate problemele aici si acum. A crezut ca va putea crea un rai pe pamant, fara sa aiba nevoie de Dumnezeu. A crezut ca va deveni fericit.Dar infricosatoarea dezamagire de dupa cele doua razboaie modiale, impreuna cu amenintarea iminenta a catastrofei ecologice si a holocaustului atomic, precum si prabusirea comunismului, l-au lasat pe om descoperit din punct de vedere metafizic. Si astfel, dupa ce a exclus din lumea sa rational ape Dumnezeu, acum flirteaza cu religiile orientale( hinduismul si budismul ) si cu ocultismul, care invadeaza societatile apusene si est-europene ca sa acopere golul ce s-a creat prin prabusirea sistemelor rationaliste, utilitariste etc. ale omului european.
Astazi omul se afla in cautarea sensului vietii. Il preocupa mai mult ca oricand vesnicele intrebari existentiale : Cine sunt ? De unde vin ? Unde merg ? Care este sensul vietii ? Daca la aceste intrebari nu se dau raspunsurile corecte, omul se primejduieste sa-si indrepte cautarea pe un drum gresit si , astfel, accepta ofertele inselatoare ale ereziilor si lae sectelor. Atunci nenorocitii oameni ai Occidentului cauta lumina si adevarul la maestrii gura, au circumstante atenunante. Insa, atunci cand (…) ortodocsi cauta in apele statute ale spiritualitatii demonice din religiile orientale apa, ca sa-si potoleasca setea, ei savarsesc un mare pacat. Si aceasta deoarece apa limpede o avem langa noi; ea este Ortodoxia noastra.
Dar acesti oameni nu au cunoscut-o sau nu au inteles-o sau nu vor sa o cunoasca. Iar datoria noastra ca ortodocsi este ca, mai mult prin viata noastra decat prin cuvinte, sa-I ajutam pe acesti oameni sa cunoasca tezaurul nostru comun.Aceasta este o latura a lucrarii noastre pastorale.Ortodoxul nu-I uraste pe eretici si inselati, ci ii compatimeste ca pe niste bolanavi si, daca exista conditiile necesare incearca sa-I ajute. Daca nu are aceste conditii pentru a-I ajuta, atunci pur si simplu se pazeste ca sa nu se molipseasca si el de microbul ereziei. Ortodoxul nu-l uraste pe eretic, ci erezia !(…) De asemenea, faptul de care trebuie sa tinem seama atunci cand ne referim la cauzele raspandirii noilor erezii este urmatorul : raspandirea acestor erezii nu este consecinta unor actiuni interne sau rezultatul alegerii personale libere, ci este vorba de planuri de raspandire bine calculate ale acestor organizatii, care sunt conduse de centre de decizie straine si sunt sustinute de multi bani.(…) Centrele de conducere sunt in strainatate, iar scopul activitatii lor este lovirea Ortodoxiei.
Iar aceasta se savarseste prin atragerea cu viclenie a ortodocsilor la alte religii, care nu se descopera pe sine de la inceput, ci se prezinta sub masca asociatiilor filosofice (…) sau chiar sub masca ortodoxa, cum ar fi :” Asociatia iNchinatorilor Luminii Necreate “ Sfantul Patapie “ , al ocultistului N.Marghiori. Astfel este usor sa fie prins cineva in capcana, chiar si fara sa vrea. Problemele pastorale cu care ne confruntam in anii pe care ii parcurgem este infruntarea noii erezii de dimensiuni planetare care se numeste Noua Era sau, asa cum o numesc unii, Noua Era a Varsatorului.(…) Mesajele referitoare la aceasta, cu care suntem bombardati in fiecare zi prin mijloacele de informare in masa, in linii generale, sunt urmatoarele :
 - Vine o Noua Era. Binele si raul, Dumnezeu si Lucifer sunt doua puteri care se completeaza reciproc. Toti suntem purtatori de energie, avem puteri intuitive, extra senzorilae, magice, supraomenesti sip uteri ale mintii cu insusiri tamaduitoare. Reincarnarea este speranta omului contemporan si constituie dogma ascunsa a crestinusmului. Vrajitorii sunt personae gresit intelese, dar, de fapt , ei sunt cei care cunosc tainele naturii. Stelele descopera oamenilor dorintele lor ascunse, ii povatuiesc si ii ocrotesc. Hristos nu a fost Dumnezeu si Om, ci unul dintre marii initiate, mnetorul Erei Pestilor, care acum i-a sfarsit. Sau : Hristos a fost un extraterestru care a venit sa propovaduiasca rascularea oamenilor curati, care inca nu s-a realizat, ci se va infaptui in curand. Nu exista un singur, unic adevar. Taote religiile sunt cai care duc la acelasi scop. Religiile sunt forme, iar Dumnezeu este esenta. (…) T
ermenul contemporan de New Age ( Noua Era ) este luat din astrologie. Astrologii ( Astrologia si astrologii nu au nici o legatura cu oamenii de siinta astronomi si cu astronomia ca stiinta ) sustin ca la fiecare aproximativ 2100 ani intram intr-o era noua. Adeptii Noii Ere sustin ca in perioada dezvoltarii Imperiului roman soarele a intrat in zodiac Pestilor si astfel a inceput Era Pestilor. Asta a fost epoca in care a trait Hristos, era Crestinismului. Era aceasta este considera de ei ca o perioada a restrictiilor si ingustimii conceptiilor. In ea au stapanit poruncile, controlul facut de preoti, prigonirea oamenilor liberi cugetatori,razboaiele, colonialismul, distrugerea naturii. Asadar aceasta era se incheie si incepe o noua era, Era Varsatorului.
Aceasta era este propovaduita de toate organizatiile oculte, ezoterice, yoghine etc. Astfel se face cunoscuta inca de la inceput premiza antihristica a acestei teorii. Si aceasta deoarece (…) astrologia este incompatibila cu Credinta Ortodoxa, iar iar pe de lata deoarece argumentul ca era lui Hristos a trecut sic a acum asteptam un nou hristos este coplet antihristica, potrivit cu spusa Sfantului Apostol Pavel in epistola catre evrei : Iisus Hristos ieri, si astazi si in veci Acelasi.
Dar sa vedem care sunt cele mai importante simboluri pe care le foloseste Noua Era si care nu sunt niste simpleembleme ale miscarii, ci simboluri cu continut occult, purtatoare ale energiei duhurilor viclene. Acestea sunt :
a) - Arcada cereasca ( culorile curcubeului) este simbolul cel mai folosit. Pe acesta il poate gasi cineva peste tot : pe cadouri, pe jucarii, pe haine. El, asa cum invata discipolii Noii Ere, simbolizeaza puntea dintre om si Marea Minte Universala, adica Lucifer.
 

b) Numarul 666. Este numarul lui Antihrist, despre care se vobeste in Apocalipsa Sfantului Ioan Evanghelistul (13,18). Alice Ann Bailey ( 1880-1949), mama spirituala a Noii Ere, scrie ca numarul acesta are calitati sacre si ca trebuie folosit cat mai mult posibil, cu scopul de a veni cat mai repede Noua Era. ( Astfel se eplica de ce aproape toate produsele din comert sunt marcate cu bar code system in care la inceput, la mijloc si la sfarsit se afla liniile care reprezinta cifra 6. Avem adica trei de 6. Nu este vorba despre o psihoza a noastra, a crestinilor, sa vedem peste tot numarul 666, ci insisi adeptii Noii Ere dau numarului insemnatatea despre care am vorbit).
 

c) Ying si Yang ( simbolul taoismului) care insemna ca binele si raul sunt doua puteri egale care se conpleteaza una pe alta.
 

                                                  d) Pentagrama, folosita de magia neagra.
 
 
e) Svastica ( cunoscuta cruce franta). Crucea franta ( indoita ) inspre stanga se foloseste mai ales in ocultism. Crucea franta inspre dreapta a constituit emblema nazismului.
 
 
f) Fulgerul. Simbolul lui Lucifer. Satanistii se mandresc cu spusa lui Hristos din Noul Testament : “Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer “( Luca 10,18 ).
 
 
g) Asa numita emblema pacii. In realitate este o cruce rasturnata si rupta, circumscrisa intr-un cerc magic.
 
 
h) Crucea egipteana sau profanata. Se foloseste mai ales in magie ( Crestinii nostrii care merg la Sfintele Locuri si trec prin Egipt trebuie sa ia aminte ca pe papirusurile pe care le aduc de acolo exista crucea egipteana.
 
 
In cele din urma, ce este miscarea Noii Ere ? Este o uriasa retea de organizatii din intreaga lume, avand o oarecare legatura intre ele, o “conspiratie fina “, asa cum o numeste Maryllene Fergusson, una din”proorocitele “ miscarii.
 Noua Era este o sinteza de Hinduism si budism, sub chipul modern al guruismului, desigur, care cuprinde si inavataturi oculte antice. Este o sinteza intre Gnosticism, spiritism si invataturi “mistice “, care se transmit de finite demonice. De pilda, cele scrise de Alice Bailey, “proorocita “prin excelenta a miscarii, i-au fost dictate, asa cum spune ea insasi, de mentorul Tibetan, o fiinta spirituala fara trup omenesc ( adica un diavol ). Mama spirituala a Noii Ere este Alice Bailey, despre care déjà ma vorbit.  Ea a fost al treilea presedinte a Societatii Teosofice si a murit in 1949. Tot ceea ce a scris ea constituie planul pe care vedem ca il respecta, aproape neschimbat, adeptii Noii Ere, incecand sa materializeze scopurile ei.
Asadar, religiile orientale,sufismul ( miscare spirituala musulmana cu nuante ascetice ), teosofia,masoneria,neoidolatria, satanismul,vrajitoria, astrologia,spiritismul,parapshilogia, ufolatria,hipnotismul si calatoriile in vieti trecute, ocultismul, terapiile alternative, credinta in reincarnare sunt cele mai importante pietricele ale mozaicului Noii Ere. ( Noua Era este expresia si promovarea unui vechi plan al societatilor secrete – teosofi,masoni,iluminati etc – spre o stapanire modiala) “

Nota : Fragment preluat din cartea “ Ereziile contemporane – o adevarata amenintare “ autor Parintele Arsenie Vliangoftis- Doctor in Teologie si Licentiat in Filosofie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu