"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 ianuarie 2011

Prin intuneric la lumina

Hristos e Lumina lumii. El ni L-a descoperit pe Tatal ceresc si ne-a aratat ce este omul. Fara El am avea putine cunostiinte despre Dumnezeu sau despre om. Hristos este Adevarul Vesnic ce depaseste toate "adevarurile stintifice" care prin ele insele sunt efemere.
E cu neputinta sa cunoastem Adevarul care este Hristos altfel deact ascultandu-L pe El : " Daca veti ramane intru cuvantul Meu, cu adevarat sunteti ucenici ai Mei. Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi...Adevar, adevar va spun : De va pazi cineva cuvantul Meu, in veac nu va vedea moartea..De Ma iubeste cineva, el va pazi cuvantul Meu si Tatal meu il va iubi si Noi vom veni la el si ne vom face locas la el" ( In 8, 31-32, 51; 14, 23 ).Treimea ne va face locasul Sau nu pentru o vreme ci pentru o vesnicie. Astfel, cei care intr-un fel sau altul Il resping pe Hristos nu stiu Ce si pe Cine resping. Hristos e Intelepciunea, Intelepciunea mai inainte de veci si ascunsa, pe care stapanitorii si slujitorii acestei lumi nu o cunosc. Inaintea venirii lui Hristos, intreaga lume, toate popoarele pamantului, umblau in intuneric, nestiind calea ce le conduce la Imparatia lui Dumnezeu si la Tatal nostru.Acum aceste taine ni s-au descoperit. Ni s-a dat cunostiinta sigura a sensului ultim al venirii noastre in lume. Hristos ne-a vestit iubirea Tatalui pentru noi si ne-a aratat in El Insusi pe Tatal. Dar noi L-am rastignit si atunci cand era spanzurat pe cruce ne-am batut joc de el; si pana astazi continuam sa ne batem joc de El."
Doamne Iisuse Hristoase, Lumina Vesnica, Care ai stralucit din Tatal mai inainte de fi lumea, Care ai deschis ochii orbului din nastere, deschide si ochii inimilor noastre si da-ne sa te vedem pe Tine, Ziditorul si Dumnezeul nostru !"


Nota:
Aceste cuvinte si aceasta frumoasa rugaciune apartin Arhimadritului Safronie Saharov si au fost preluate din cartea " Rugaciunea experienta Vietii Vesnice "

3 comentarii:

 1. Editura Iona vă invită la un CONCURS
  Cei trei câştigători for primi o carte la alegere şi 30% reducere la un al doilea titlu comandat (dacă doresc).

  Pentru a participa vă aşteptăm pe blogul nostru http://edituraiona.blogspot.com

  Editura Iona a luat chip din dorinţa de a face o trecere lină de la cele ale lumii acesteia la năzuinţele duhului. Conceptul editurii se situează la graniţa dintre tărâmul Dreptei Credinţe şi cel al culturii, încercând să cultive în cititori nu numai o desfătare a sufletului, ci şi să înfăţişeze ochiului omenesc bucuria cărţilor frumoase.

  Editura publică cărţi de teologie ortodoxă, dar şi cărţi pentru copii, încercând să îmbine mesajul creştin-ortodox cu ilustraţii minunate, astfel încât copiii să se simtă atraşi să răsfoiască paginile poveştilor noastre.

  RăspundețiȘtergere
 2. excelent blogul, am ce citi in urmatoarele saptamani :) dar este ceva ce parca nu isi are locul aici; e vorba de skinul sau interfata pentru blog; daca te uiti atenta la coloana din dreapta a blogului,de sus pana jos, se observa in background o cruce intoarsa, cel putin asa apare la mine. nadajduiesc ca vei gasi alt background mai potrivit. iarta-mi indrazneala.

  Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Da asa este, ai dreptate, nici nu am observat..multumesc mult..ce chestie !
  Sper sa gasesc aspectul potrivit !
  Doamne ajuta

  RăspundețiȘtergere