"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 august 2014

Rugaciunea lui Iisus !

"Rugaciunea inimii, deci, este pomenirea numelui lui Iisus Hristos. Pomenind numele lui Iisus, te sfintesti. (...) Le-am spus si celor din America si va spun si voua : intotdeauna cand pomenim numele lui Iisus, fug toti dracii , pentru ca demonii se cutremura cand aud numele Domnului Iisus Hristos.
Satana e de acord ca sa zici aproape orice cuvant, dar "miluieste-ma "el nu suporta sa auda niciodata.
Intr-o manastire, unde era program precis,la miezul noptii trageau clopotele pentru Miazanoptica.
Dar, de cateva ori, inainte de miezul noptii cu o ora, incepeau clopotele sa sune. Si era o galceava...Ieseau calugarii de la chili sa merga la Miazanoptica, dar biserica inchisa.
Si atunci il cetau pe clopotar :
- Mai , de ce-ai sunat mai repede ?
- Dar eu n-am sunat !
 - Nu ai tras tu clopotele !?
Si atunci , un cuvios, un frate curat su curajos, si-a zis in gand :" Lasa ca vad eu ce se intampla !" Si s-a ascuns undeva in clopotnita. A stat acolo pitit. Cu o ora inainte de miezul noptii, au inceput iarasi clopotele sa sune.
Si-a iesit fratele si a spus celui care targea clopotele : " In numele lui Dumnezeu, al lui Iisus Hristos, iti poruncesc tie, duhule necurat, sa ramai pe loc !" Si ,deodata, au incetat clopotele; era satana care incurca lucrurile....
Atunci parintele I-a zis diavolului :" Nu-ti dau voie sa pleci de aici, pana ce nu canti si tu Sfinte Dumnezeule ". Si a inceput sa cante demonul, ca satana a ramas cu vocea aceea de inger, nu a pierdut-o.
Canta satana, incat clocoteau toti muntii, asa de puternic acnta: "Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte ", iar apoi se opera .  "Termina cantarea !" , il indemna calugarul. Si iar incepea :"Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare , Sfinte fara de moarte".
Iar se opera. A treia oara la fel.
Pentru ca nu voia nicidecum sa zica "miluieste-ne pe noi "
Asta nu voia sa zica satana. Nu voia sa-I ceara lui Dumnezeu sa-l miluiasca.
Si, atunci, a inceput diavolul sa-l roage pe calugar : " Da-mi drumul, ca vine ziua si ma prinde aici " E o istorioara cu mare inteles."


Nota : Fragment preluat din cartea " Traiti frumos si-n bucurie " autor Inalt preasfintitul Justinian Chira, Arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu