"Pentru a ne pastra pacea sufleteasca trebuie sa intram mai des in noi insine si sa ne intrebam : unde sunt ? " Sfantul Serafim de Sarov


Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 august 2013

Despre Adevar si biserica catolica !



Am ales a transcrie cuvintele Sfantului Ioan , pentru vremurile tulburi pe care le traim, noi drept- credinciosii ortodocsi. Astazi dupa cum se poate observa biserica catolica , fruntea ei ,aduna multe victime in randul oamenilor de pretutindeni. Dupa cuvantul cel viu al unuia dintre marii sfinti ai Bisericii Ortodoxe, Sfantul Ioan de Kronstadt - ce este papa decat numai un idol ! - venerarea papei este curata nebunie si prin aceasta un mare pericol de cadere a crestinilor ortodocsi.  Sa ne ajute Multmilostivul Dumnezeu sa inmultim rugaciunea si lacrimile ,pentru a ramane in Adevar dupa cum Biserica noastra Ortodoxa Cea Una Sfanta, ne invata prin sfintele ei Taine , prin sfintele ei dogme si prin sfintele  predanii ale Sfintilor care din veac au bineplacut lui Dumnezeu.


"Slava lui Dumnezeu ! Un nou jurnal. 24 mai 1908. Ale Cui sunt cuvintele acestea :  "Luati, mancati, acesta este trupul Meu care se frange pentru voi. Beti dintru acesta toti, ca acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor "( Matei 26,26-28; Cor.11,24 ) ? Nu sunt oare, cuvintele acestea ale Creatorului Celui atotbun si atotputernic si ale Mantuitorului intregului neam omenesc, ale Mielului lui Dumnezeu, Care a luat pacatele lumii intregi ( Ioan 1,29 ) ? Arie ereticul L-a coborat pe Creator in randul fapturilor si nu L-a socotit deofiinta si impreuna vesnic cu Tatal, Care este de o Fiinta cu El si cu Duhul Sfant. Poate, oare, o faptura sa prefaca ceva in altceva, de exemplu painea de grau in insusi preacuratul Trup al lui Dumnezeu si vinul rosu de struguri in insusi preacuratul si de viata facatorul Sange al lui Dumnezeu ? Oare nu numai Creatorul Cel puternic poate face acest lucru ? Iar Arie impreuna cu adeptii lui, care erau zeci de mii, nu au recunoscut ca Iisus Hristos este Creatorul. Iata in ce consta marea nenorocire  pentru ortodocsi si eretici : in cazul in care credeau invatatura lui Arie pierdeau legatura cu Biserica si mantuirea vesnica. Ereticul Arie vroia sa nimicesca mantuitoarea credinta ortodoxa si sa introduca pierzatoarea credinta eretica.
De aceea arhiereii ortodocsi, preotii si mirenii ortodocsi au stat cu tarie impotriva lui Arie, de asemenea si binecredinciosul imparat  Constantin cel intocmai cu apostolii, care i-a adunat din toate colturile lumii ortodoxe pe sfinti- pe episcopi, preoti si pe unii diaconi, in radul carora era si Sfantul Arhidiacon Atanasie al Alexandriei , ce a fost pus apoi arhiepiscop al Alexandriei in Egipt. Ei au analizat, au cumpanit si au combatut invatatura cea gresita a lui Arie si a adeptilor lui si au blestemat-o ca pe una potrivnica lui Dumnezeu si pierzatoare, au alcatuit expunerea credintei ortodoxe sau Simbolul de Credinta pentru toate timpurile pana la sfarsitul veacului dupa invatatura clara si trainica si inteleapta a Sfantului Duh al lui Dumnezeu.
Si noi si acum crdem toti intr-un glas in acest Simbol al Credintei si nici o iota nu adaugam la el ca nu cumva sa ne pierdem mantuirea pentru o adaugire gresita sau scoatere din el, precum fac catolicii, luteranii si anglicanii. Dumnezeului nostru in Treime Slava in vecii vecilor . Amin.
Ora 4 seara. 24 mai.
4 iunie.
Catre catolici. De ce nu aveti ectenia mare si nici aceste cuvinte nestramutate, care o preamaresc cu toti sfintii pe Preasfanta, Preacurata, Preabinecuvantata Stapana noastra, de Dumnezeu Nascatoarea si Pururea Fecioara Maria, si asa mai departe ? Voi numai pe papa il preamariti, iar pe Nascatoarea de Dumnezeu si pe sfinti, si pe Hristos Insusi ii umiliti : v-ati inaltat hulindu-L pe Dumnezeu, mandrindu-va ! Sfanta Biserica cu Capul si cu madularele : Capul - Hristos ( Efeseni 5,23 ), madularele - Maica Domnului, sfintii apostolic, proorocii, arhiereii, mucenicii, cuviosii, doctorii fara de arginti, drepti si toti sfintii; apoi madularele de pe pamant - episcopatul, preotia, diaconia, toti mirenii binecredinciosi; apoi cei ce au adormit intru credinta- arhiereii, preotii, imparatii si oamenii de orice profesie si rang lumesc : la Dumnezeu toti sunt vii ( Luca 20,38 ). Iata Biserica cu Capul si cu madularele. Exista acest lucru la catolici, anglicani, luterani ? Catolicii sunt vinovati, printre altele, pentru faptul ca in chip nedrept ne socotesc eretici si schismatici, ca batjocoresc si blesteama Sfanta si Neprihanita noastra Biserica apostolica; si nu vor sa urmeze invatatura noastra ortodoxa, cartile noastre de cult, canoanele, ierarhia; din dispret si desgust nu vor nici macar sa paseasca cu piciorul in biserica noastra, socotind acest lucru o nelegiuire. Ce ura satanica !
Neredinciosii nu vor vedea slava Ta, Hristoase,adica cei de rea credinta, cei care nu cred drept, catolicii cei rai, luteranii cei hulitori de Dumnezeu si reformatii, evreii, mahomedanii, toti budistii si toti paganii.
Dar noi o vom vedea ?  Acest lucru depinde de viata noastra, de credinta, si de evlavia noastra. Daca avem Duhul lui Hristos ( Rom.8,9 ), daca vom fi faptura noua in Hristos ( Corinteni II  : 5,17 ) atunci fara indoiala, vom vedea slava lui Hristos si ne vom desfata vesnic de ea. Cine este intelept si intelege acest lucru ?- Cine se sileste pe sine spre dobandirea Imparatiei lui Dumnezeu ( Matei 11,12 )
Rasaditi fiind in casa Domnului, in curtile Dumnezeului nostru vor inflori ( Ps.91,13 ). Stih la stihovana Sfantului si Fericitului Vasile, Facatorului de minuni al Moscovei. Numai in Biserica Ortodoxa a lui Dumnezeu exista neputrezirea moastelor, iar in afara Bisericii- nu, nici la catolici, nici la luterani, cu atat mai putin la evrei si mahomedani. Tineti-va de Biserica intru sinceritatea inimii.
12 august.
Papii romani timp de 1000 de ani si ceva au lucrat in folosul mandriei lor si al minciunii, nu la lui Hristos, nu al Bisericii Lui, nascocind o multime de invataturi false - despre  primatul papal in biserica, despre infailibilitatea papala, despre azime la Liturghie, despre impartasirea numai cu Trupul,nu si cu Sangele lui Hristos, despre purgatoriu si latele; au ingramadit atatea dogme noi, nemaiauzite ( despre imaculata conceptie ) incat este cu neputinta ca cineva sa se mantuiasca, dar ei cred ca este cu putinta- pentru cel ce marturiseste credinta catolica si minciuna catolica o socoteste adevar.
Orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele. De aceea, dupa roadele lor ii veti cunoaste. ( Matei 7,7:20 ). Nu va inganfati catolicilor, caci Insusi Dumnezeu v-a osandit pentru minciuna, ca Hristos pe farisei si saduchei si inaltii preoti ai iudeilor ( Matei 16,1-12 ). Nu degeaba jidovii si polonezii lucreaza impreuna, intr-un singur duh. Acesta este cuvantul Mantuitorului nostru Iisus Hristos : Cine nu este cu Mine este impotriva Mea ( Matei 12,30 )
Catolicii, luteranii si reformatii, au cazut din Biserica lui Hristos - si nu sunt cu noi, nu sunt de aceeasi credinta, ci ne urasc foarte tare, ne prigonesc pana la moarte, ne persecute prin toate mijloacele pentru credinta noastra, isi bat joc de ea si de noi si ne fac tot felul de necazuri, mai ales in principalele locuri ale asezarilor lor; ei lupta in chip vadit impotriva lui Hristos si a Bisericii Lui, nu cinstesc Crucea de viata facatoare, sfintele icoane, sfintele moaste, nu respecta posturile, modifica sfintele dogme ale credintei celei mantuitoare. Nu sunt cu noi, ci impotriva noastra si impotriva lui Hristos.
Intoarce-i Doamne, la adevarata Ta Biserica si manuieste-i.
Cuiul mandriei catolice si al falsitatilor din dogmele, conducerea si invatatura morala catolica- este primatul papal, intelegerea gresita a cuvintelor Mantuitorului : "Tu esti Petru si pe acesta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui ( Matei 16,18 ). Toti Sfintii Parinti ai primelor veacuri si ai veacurilor urmatoare si insisi primii papi ortodocsi au recunoscut ca prin temelie - prin piatra trebuie sa-L intelegem pe Insusi Domnul Iisus Hristos : Iar piatra era Hristos ( Corinteni 10,4 ).
Ca dovada sigura si graitoare aduc cuvintele din Evanghelia dupa Ioan care au sens opus : "Daramati templul acesta ( Ioan 2, 19 )( prin templu se intelege Biserica nefacuta de mana omeneasca a Trupului Domnului, nu Templul din Ierusalim, asa cum s-ar fi putut intelege din cursul vorbirii ). Prin templu Domnul a inteles Insusi Preacuratul Sau Trup, asa cum si prin piatra de temelie trebuie sa-L intelegem pe Insusi Hristos, nu pe uramasul lui Petru apostolul sau- pe Petru insusi. Este clar. Iar papii si-au inchipuit ca sunt capii Bisericii si temelia ei si chiar loctiitorii lui Hristos, ceea ce e rau si total nepotrivit.
 Iar de aici toata inganfarea papilor romani si vechile lor pretentii la primat si la conducerea dupa bunul plac a intregii Biserici Sobornicesti.
De aceea au si facut papii in biserica lor papista diferie scamatorii, diferite dogme false, care duc la minciuna si in credinta si in viata. Ei sunt fondatorii si talcuitorii dogmelor; ei pot schimba in Biserica Tainele dupa propria lor chibzuinta; ei ii canonizeaza pe sfintii pe care nu ii au; ei ii lipsesc pe mireni de Sangele lui Hristos; ei ii stropesc cu apa pe pruncii pe care ii boteaza si nu ii cufunda in apa si asa mai departe.
Legatura bisericii catolice cu Biserica Cereasca - este intru totul jalnica, rece, marginita, fara viata, nu este ca cea a Bisericii Ortodoxe- vie, inteleapta, deplina, sincera , plina de evlavie.
 Pretutindeni si peste tot - papa si iar papa; lui i se acorda pretutindeni cinste, nu sfintilor; sfintii rasaritului si ai apusului sunt desconsiderati, ascunsi, pusi in obscuritate si numai pentru vedere sunt aratati uneori credinciosilor, mai ales turistilor. Iar optusturile dumnezeiestilor slujbe in biserca romao-catolica sunt atat de reci si pline de nepasare: ite, missa est- mergeti liturghia s-a terminat.
 Papa se foloseste de soarta cereasca si de biserica pamantesca, dispune de meritele sfintilor dupa bunul plac : trimite in purgatoriu si scoate din purgatoriu  dupa bunul plac, da indulgente ( imaprte idulgente credinciosilor) . Pur si siplu ar ajunge la ridicol daca acest lucru nu ar fi dureros si daunator.
 Si cum nu observa acest lucru insisi papii,cardinalii, prelatii, iezuitii.  Caci credinta catolica este pusa in graba.  Toul este vandut; toate le-a luat papa in stapanirea sa, toata mantuirea catolicilor. Si de aceea la catolici nu exista sfinti proslaviti ; exista numai sfinti fabricati, facuti dupa bunul plac al papei.(...) Ascultati, in Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul se spune despre o anumita biserica : "am sa te vars din gura Mea ( Apoc.3,16 ) Uitati ce au facut papii din credinta Ortodoxa a lui Hristos !?
Ce prostie ! Cine e papa ? - Un idol, nu Hristos.
Aceasta este o biserica pe deplin eretica. "



Nota : Fragmente preluate din cartea " Ne vorbeste Sfantul Ioan de Kronstadt- Ultimul jurnal mai - noiembrie 1908 "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu